- hirdetés -

Nem sok minden fér egy cipősdobozba – gondolhatnánk. Pedig igenis a legtöbb: a másokkal való törődés. A Történelmi Gellértegyházáért Alapítvány tagjai sok ilyen dobozkában bíznak.

Vannak olyan családok, ahol ez a kis doboznyi szeretet, törődés és ajándék lesz Szenteste a karácsonyfa alatt a legkisebbek számára. A kicsiknek ez lesz a minden, a szüleiknek pedig az ő örömük. Persze nyugodtan készülhet csomag felnőtteknek is, egy doboznyi szeretetre nekik éppen úgy szükségük van.

Hogy a lehető legtöbb rászoruló családban mosolyogva teljenek az ünnepek, azért sokan tesznek lépéseket Orosházán is. Köztük a Történelmi Gellértegyházáért Alapítvány tagjai, akik célul tűzték ki: idén is szerveznek cipősdoboz akciót.
– Az alapítvány tagjai „csupaszív” emberek, akik a hétköznapokban is segítenek, ahol tudnak. Ezért döntöttünk úgy, hogy meghirdetjük az akciót. Nem először tesszük, hiszen két évvel ezelőtt már szerveztünk cipősdobozos adománygyűjtést, akkor 120 csomagot juttattunk el a Nagycsaládosok Egyesületének – tudtuk meg az alapítvány tagjától, Czékmán Jánosnétól. – Úgy látjuk, a segítő összefogás napjainkban elengedhetetlen, ezért ennek a kezdeményezésünknek is hagyományt kívánunk teremteni. Szerintünk az adománygyűjtés is egy bizalmi kérdés. Lényegesnek tartjuk, hogy a segíteni vágyó tudja, hogy az adománya biztosan jó helyre kerül.

– Mindannyiunk számára fontos érték a család, kézenfekvő volt hát, hogy a Nagycsaládosok Egyesülete után most Családok Átmeneti Otthonát keressük meg segítő szándékunkkal. Az orosházi intézmény örömmel fogadta kezdeményezésünket – tette hozzá Czékmánné Ági, aki szerint a karácsony ünnepe mellett épp olyan fontos a készülődés, az ünnepvárás hangulata, egy doboznyi ajándékot összekészíteni és becsomagolni pedig épp olyan jóleső a csomag készítőjének, mint annak, aki majd kibontja azt.

A Történelmi Gellértegyházáért Alapítvány a dobozokat december 20-ig várja hétköznaponként 8 és 16 óra között az MMD-ben (Táncsics utca 24.), illetve csütörtökönként 14 és 17 óra között az Oriflame bemutató termében (Rákóczi u. 3-5). További részletek ide kattintva

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.