- hirdetés -

De csak a Magyar Telekom hálózatán. Akinek analóg adása volt, mától nem tudja nézni. Írjuk, mit kell tenni, hogy lehessen tévézni.

Analóg helyett kódolatlan digitális kábeltelevízió szolgáltatást nyújt a Magyar Telekom a jövőben – az átállás október 31-ig ér véget. Orosházán 27-én állnak át. A kistérségből Nagyszénás és Pusztaföldvár is ugyanezen a napon kerül sorra.

Ideje váltani (fotó: Pixabay/tookapic)
Ideje váltani (fotó: Pixabay/tookapic)

A szolgáltató tájékoztatása szerint, azzal, hogy átállnak a kódolatlan digitális kábeltelevízió szolgáltatás nyújtására, az eddiginél kiválóbb minőségű digitális televízió-szolgáltatást biztosítanak (az átállás a helyi tévécsatornákat nem érinti). A módosítás értelmében az analóg kábeltelevízió szolgáltatás érintett csomagjai kódolatlan digitális kábeltelevízió szolgáltatásra módosulnak, a szolgáltatás havi díja és csatornakínálata változatlan marad, az analóg kábeltelevízió csomagok megszűnnek.

A digitális adás élesebb képet és jobb hangminőséget biztosít, mint az analóg kábeltévé, van elektronikus műsorújság és gyerekzár is: egy PIN-kód segítségével el lehet zárni a korhatáros filmeket, csatornákat vagy fizetős szolgáltatásokat.

Aki digitális jelátalakítós, vagyis DVB-C tuneres készülékkel rendelkezik – a „lapos” tévék döntő többsége ilyen –, annak a tévé leírásának megfelelően be kell hangolni az új digitális csatornákat (a menüben, a beállításoknál van egy hangolás funkció, amit el kell indítani). Akinek EUROscart- vagy RCA-csatlakozóval ellátott, hagyományos képcsöves készüléke van, annak  jelátalakítót (médiakonvertert) kell beszereznie és a készülékéhez csatlakoztatnia. A médiakonvertert elvileg szakember közreműködése nélkül, a csomagban található útmutató alapján is be lehet üzemelni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.