1956-ra emlékezett a megyei közgyűlés

Kiosztották a Békés Megyéért kitüntetéseket is. Orosháza is érintve volt, a Guardian üveggyár egykori igazgatója, a cégcsoport európai alelnöke, Sápi Lajos is az elismertek között volt.

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése ünnepi ülésen emlékezett az 1956. évi forradalom és szabadságharc kezdetére, valamint a Magyar Köztársaság 1989. évi kikiáltására. Az ünnepséget a gyulai polgármesteri hivatal dísztermében tartották, ahol Wittner Mária ’56-os szabadságharcos mondott ünnepi beszédet.

– Ki más is lehetne hitelesebb megszólaló a mai megemlékezésen, mint az, aki maga is részese, szemtanúja volt az akkori eseményeknek – mondta Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke.

Wittner Mária beszélt arról, hogy fiatalként mit jelentett átélni a majd hatvan évvel ezelőtti eseményeket, miért fontos emlékezni, és mi volt az ’56-os forradalom üzenete:
– A hazaszeretet, az emberszeretet, az összefogás, mindaz, ami a barikádon is volt tapasztalható. Ez az összefogás lehet a nemzet felemelkedésének kulcsa, meg kell próbálni a nemzetért, a hazáért, gyermekeinkért, unokáinkért, embertársainkért igazat játszani – mondta a Wittner Mária, aki az ünnepség előtt Orosházán tartott rendhagyó történelem órát.

A kitüntetettek: Sápi Lajos, Domokos László, Fekete Péter (Fotó: Zentai Péter/Békés Megyei Önkormányzat)

A kitüntetettek: Sápi Lajos, Domokos László, Fekete Péter (Fotó: Zentai Péter/Békés Megyei Önkormányzat)

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése minden évben Békés megye társadalmi, gazdasági, tudományos fejlődéséért, nemzetközi kapcsolatai erősítéséért valamint a művészeti és kulturális élet, továbbá a sport területén kimagasló eredményeket elérő személyek, kollektívák tevékenysége elismerése érdekében „Békés megyéért” kitüntetést adományoz.

Az ünnepségen Zalai Mihály elnök Békés Megyéért kitüntető díjat adott át Domokos Lászlónak a Békés Megyei Önkormányzat tagjaként és elnökeként, egyéni országgyűlési képviselőként Békés megyéért, a Békés megyében élőkért végzett kiemelkedő munkája elismeréseként.

Békés Megyéért elismerést vett át Fekete Péter a Békéscsabai Jókai Színház és a Szarvasi Vízi Színház élén elért eredményeiért, Békés megye kulturális és színházi életében nyújtott kimagasló munkája elismeréseként.

Békés Megyéért kitüntető díjat adott át Zalai Mihály elnök Sápi Lajosnak a megyei üvegipar korszerűsítése és megtartása érdekében végzett magas színvonalú, példaértékű munkájáért.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás