- hirdetés -

Immár 5. alkalommal rendezték meg október 18-án a Balmazújvárosi Hajkarnevált, melyen mintegy 100 versenyző mérte össze tudását. A gádorosi Rácz Norbert két kategóriában is indult, és mindkettőt megnyerte.

Az országos versenyre fodrászokon kívül, sminkesek és műkörmösök jelentkezését is várták. A megmérettetésen tanulók és felnőttek egyaránt indultak. A verseny már kora reggel elkezdődött és késő délután az eredményhirdetéssel zárult, közben szakmai kiállítást és vásárt is tartottak.

Norbi modellje öccse volt
Norbi modellje öccse volt

A felnőtt fodrász versenyzők összesen hét kategóriában mutathatták meg hogyan bánnak az ollóval és hajszárítóval. Rácz Norbert kettőben: a férfi divat hajvágás és a férfi klasszikus szárítás kategóriában indult. Az előbbinél egy élő modellen 25 perc, míg az utóbbi esetében egy babafejen 20 perc alatt kellett elkészítenie a tökéletes frizurát. A fiatal tehetség mindkét kategóriában kiérdemelte az első helyezést.

– Minden egyes verseny nehéz, mert sokat kell rá készülni, gyakorolni, de megéri. Ismét első helyezett lettem, két kategóriában is, így még két serleggel gazdagodtam. Valójában leírhatatlan érzés volt, amikor felállhattam a dobogó legfelső fokára. Az ilyen sikerek és az ezzel járó elismerések motiválnak – hangsúlyozta Norbert, aki legutóbb másfél hónappal ezelőtt ért el hasonló eredményt.

A fővárosban szeptember 6-án megrendezett versenyen Felnőtt Férfi Full Fashion Look kategóriában magyar bajnok lett, márciusi sikereiről pedig itt számoltunk be. A szeptemberi bajnokságot követően kevés ideje jutott pihenésre, hiszen fel kellett készülnie a mostani balmazújvárosi megmérettetésre.

A felkészülésben segítségére volt az öccse, aki állandó hajmodellként minden bizonnyal a következő bajnokságra való felkészülést is támogatni fogja, ami decemberben lesz majd a fővárosban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.