- hirdetés -

Szépszámú résztvevővel tartalmas társasági esemény helyszíne volt pénteken a művelődési központ. Kiállítás megnyitó, könyvbemutató, és születésnapi fogadás annak okán, hogy 10 éves fennállását ünnepelte a Nyugdíjas Pedagógusok Orosházi Egyesülete. Mindezt megspékelve azzal, hogy a testvérvárosi kulturális kapcsolatok építéseképpen nagykárolyi alkotók mutatkoztak be munkáikkal.

A színháztermi előtérben Ledvay Zoltán festőművész kiállítása adott léleképítő látni valót a jelen lévőknek. Képei igazán élő pillanatokat hoztak Orosházára, érdemes megnézni a tárlatot november 13-ig.

Lendvay Zoltán festőművész tárlatával kezdődött az ünneplés (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Lendvay Zoltán festőművész tárlatával kezdődött az ünneplés (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az ünneplő egyesület elnöke, Szilasi-Horváth Tibor szólt az évforduló kapcsán, köszönetét fejezte ki a városvezetésnek, amiért céljaik elérésében mindig segítségére voltak. Megerősítette, a második évtizedet is hasonló lendülettel indítják, azért, hogy kulturális és szabadidős tevékenységükkel hozzájáruljanak az érintett korosztály életminőségének javításához.

Mint ismert, a kezdeti 20 körüli létszám mára 60 körülivé gyarapodott az egyesületben, rendszeres havi foglalkozásaikon előadásokat, a naptárhoz igazodó ünnepségeket szerveznek és nagyon sok kirándulást. Nemcsak pedagógusok, vagy orosháziak, vagy nyugdíjasok, bárki tag lehet, aki elfogadja alapszabályukat. Az egyesület legnagyobb rendezvénye a minden évben népszerű amatőr alkotók kiállítása.

Sróth Ödön költő verseskötetét is bemutatták (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Sróth Ödön költő verseskötetét is bemutatták (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Dávid Zoltán polgármester köszöntőjében emlékeztetett: bő egy évvel ezelőtt orosházi alkotók mutatkozhattak be erdélyi testvérvárosunkban, nagy érdeklődés közepette. – Orosháza továbbra is ápolni kívánja Nagykárollyal való testvárosi kapcsolatát és számít ebben a civil szervezetekre, intézményekre egyaránt. Hálás szívvel gondolunk Fülöp Bélára, aki elindította ezt a kapcsolatot és mindazokra, akik az elmúlt évek alatt tettek azért, hogy mind szorosabbá váljon a két város kötődése – emelte ki a városvezető.

A megnyitón közreműködtek a művészeti iskola növendékei: Savanya Bertalan, Gulyás Dorina és tanárai: Lestyán Mihályné és Csernai Lajos.

Később a városi könyvtárban Sróth Ödön költő, a Nagykárolyi Kaffka Margit Művelődési Társaság elnöke közelmúltban megjelent verseskötetével ismerkedhettünk meg, beszélgető partnere Fülöp Csaba volt. A tartalmas délutánt az összeszokott közösség és barátaik pohárköszöntővel kezdődő fogadáson zárták, amelyre mindannyian a város vendégei voltak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.