- hirdetés -

Számos adományt kap az Ételosztás Őszinte Szívvel Egyesület. Szükség is van rá, hisz sokan élnek nehéz körülmények között.
– A támogatók jóvoltából ruhákat, bútorokat, háztartási gépeket kapunk – bár ez utóbbiból jóval többre lenne szükség, mint amennyit felajánlanak. A kisgyerekesek általában ágyakat, szekrényeket, mosógépet keresnek, és az utóbbi időben egyre több kisnyugdíjas is kéri a segítségünket – tájékoztatott Ilyés Gábor, az Ételosztás Őszinte Szívvel Egyesület vezetője. A kabátok is „kelendőek” amióta hidegebbre fordult az idő, a Képessy utcán és a Meszes kisközben működő adományhelyeken mostanság a meleg ruhák keresettek.

Legutóbb a nagycsaládosok helyi szervezetétől kapott ruhaneműt az egyesület (Fotó: Rajki Judit)
Legutóbb a nagycsaládosok helyi szervezetétől kapott ruhaneműt az egyesület (Fotó: Rajki Judit)

– A kapott dolgokról nyilvántartást vezettünk, és arról is, kinek, mire van szüksége. A lehetőségeinkhez mérten igyekszünk mindenkinek segíteni, legutóbb például egy idős asszonynak tudtunk az elromlott tévéje helyett adni egy másikat – mondta Ilyés Gábor.

Hozzátette, minden adományozónak köszönik a segítséget, ám kérik, olyan ruhát ajánljanak fel, amit maguk is szívesen felvennének, illetve előfordul, hogy elromlott háztartási gépeket kapnak, de az egyesületnek és a rászorulóknak sincs pénze azok megjavíttatására.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.