- hirdetés -

A kormányzati szándék szerint a következő hetekben 380 ezer hektár állami földet adnak el – az értékesítés október 15-től az év végéig tart.

A Nemzeti Földalapba tartozó, 3 hektár alatti földterületek meghirdetésével kedden megkezdődött az állami földek egy részének eladása magyar gazdáknak a Földet a Gazdáknak Program folytatásaként – közölte a Földművelésügyi Minisztérium az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) október 13-án mintegy 2700 (3 hektár alatti) földrészlet hirdetményét jelentette meg a honlapján, október 15-én pedig további 3700 megvásárolható földrészlet adatait teszi közzé. Ezzel egyidejűleg nyilvánosságra hozzák a további értékesítésbe vonható mintegy 25 200 földrészlet listáját, majd folyamatosan teszi közzé a hozzájuk kapcsolódó értékesítési hirdetményeket.

A 3 hektárnál nagyobb, nyilvános árverésen értékesíteni tervezett földrészleteket tartalmazó árverési hirdetmények október 15-én jelennek meg, amelyek szintén az NFA honlapján lesznek megtekinthetők, de a megyei kormányhivatalokban is tájékozódhatnak az érdeklődők.

Békés megyében 757 helyrajzi számon hirdetnek meg területeket, ami több mint 14 ezer 200 hektár földet, túlnyomó részt szántót, kisebb mértékben legelőt jelent. Az első árverési napot november 23-án, négy helyszínen tartják.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.