- hirdetés -

Hivatalosan október 4-én, a Szikhát menhelyen most kivételesen október 10-én tartják az állatok világnapját. Okkal. És sok programmal.

Jó néhány kutyus költözött múlt hétvégén tőlünk egy picit nyugatabbra, új esélyt kaptak az Orosházi Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület német partnereitől. Eddig a menhelyen tengették életüket, most gazdához kerültek – méltó ünnep ez az állatok világnapján.

Gyere, gyere játszani
Gyere, gyere játszani… és örökbefogadni

Azonban maradt még jópár kutyus a menhelyen, akiknek otthonra, gondos gazdira lenne szükségünk. Értük szervezik az orosházi állatvédők rendezvényüket, október 10-én. Nyílt nap lesz: 13 órától 17 óráig várnak minden állatbarátot. A nyílt nap keretében pedig lesz ugrálóvár, lufibohóc és arcfestés, és persze sok-sok játék a menhelyi kutyákkal.

A szombati rendezvény keretében minden érdeklődőnek megmutatják a menhelyet, és az utóbbi időkben elért változásokat is. Megújult például a betegház, felújították a veterán házat, épültek új kennelek, és a napokban érkezett egy új raktár konténer is, aminek nagy hasznát veszik az állatvédők – tudtuk meg Szigeti Judit egyesületi elnöktől.

– Természetesen a legfőbb cél: bemutatni a menhely jelenlegi lakóit, néhánynak közülük hosszú évek óta a menhely az otthona, és az ügyeletes gondozó a gazdája. Bodri 2004 óra lakik a menhelyen, az egyik orosházi temetőben találtunk rá. Egy félénk, nagytestű, de kedves szuka kutya, a fekete színe és félénksége miatt nem akarják örökbe fogadni, pedig hálás lenne – emelte ki Pusztai Ilona a menhely telepvezetője. – Szintén régi lakónk Szofi, és Kormi is, nagyon örülnénk, ha lenne számukra legalább egy gondoskodó virtuális „nagynéni”, vagy „nagybácsi” aki időnként jelképes simogatással, finom falattal, meleg ruhával kedveskedne nekik.

Nagy élmény egy kis játék egy aranyos négylábúval, de ha teheted, ne érkezz üres kézzel a vendégségbe: egy régi, kidobásra szánt labda, plüss állat nagy örömet okoznak a magányos órákra a kutyáknak, ugyanis a menhely lakói nagyon szeretnek játszani és jelenleg kifogyóban van a játékkészlet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.