- hirdetés -

Az Ételosztás Őszinte Szívvel Egyesület segítségével hétfő óta Nagyszénáson is működik Hozom-viszem adományhely.

Az ötlet még tavaly télen vetődött fel, egy ételosztás alkalmával. A helyi nyugdíjas egyesület és civil szervezetek vetették fel Ilyés Gábornak, az Ételosztás Őszinte Szívvel Egyesület vezetőjének, mi lenne, ha a településen is működne az orosházihoz hasonló adományhely.

Az elképzelést tett követte, majd páratlan összefogással szeptember 14-én megnyitotta kapuit a nagyszénási Hozom-viszem adományhely. A helyiséget a nagyszénási önkormányzat ajánlotta fel, vállalva minden rezsiköltségét, az adományhelyet pedig a Nagyszénási Idősügyi Tanács működteti.

– Az orosháziak példaértékű adományozása jóvoltából rengeteg ruha, cipő, egyéb ruházat került az utóbbi időben az egyesülethez, ebből a felajánlásból sikerült feltölteni a nagyszénási adományhelyet. Mi a beindulásban segítettünk, örülünk, hogy adhattunk, az, hogy Nagyszénáson is működhet ilyen, nem nekünk, hanem az orosháziaknak köszönhető. Reméljük, hogy sokaknak tudunk segíteni, hogy legyen meleg ruhája az őszi-téli időszakban – emelte ki Ilyés Gábor, az egyesület elnöke.

A tervek szerint a közeljövőben más településeken is szeretne az egyesület hasonló adományhelyet kialakítani.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.