- hirdetés -

Általában alvás nélkül megy el egy versenyre, annyira megszállottan gyakorol Rácz Norbert. A fiatal fodrász célja, hogy bekerüljön a magyar válogatottba, majd kijusson a fodrász Eb-re és vb-re. Legutóbb magyar bajnok lett a fővárosi megmérettetésen.

Rácz Norbert a Tisza iskolában végzett fodrászként. Már ott is kitűnt tehetségével, hisz az iskola és más szervezetek által rendezett versenyekről rendre dobogós helyezéssel tért haza. Több alkalommal járt a miskolci Kézműves Kupán is, ahonnan szintén rendszeresen, így legutóbb márciusban is több dobogós helyezéssel, köztük egy első hellyel tért haza.

A frizura, mellyel magyar bajnok lett Rácz Norbi
A frizura, mellyel magyar bajnok lett Rácz Norbert

Norbi legutóbb a fővárosban mutatta meg tehetségét, a gádorosi fiatalember ugyanis a Magyar Fodrász-Kozmetikus Közhasznú Egyesület (MFKKE) által szervezett, szeptember 6-án rendezett Magyar Bajnokságon Felnőtt Férfi Full Fashion Look kategóriában első helyezett lett, ezáltal 2015 magyar bajnoka. Mindemellett két ezüst-, és egy bronzéremmel, valamint egy különdíjjal is jutalmazta a neves zsűri a fiatal tehetség munkáját.

– Hónapokkal korábban megkezdem a felkészülést a versenyekre, egyedül. Nincs felkészítőm, mindent magam találok ki, mondhatni megálmodom. Az a kategória, melyben most első lettem, azért is nehezebb a többinél, mert ott a ruházatnak, a sminknek és a hajnak is összhangban kell lennie, és ezt mind nekem kell kitalálnom, megcsinálnom – emelte ki Rácz Norbi, aki annyira megszállottan gyakorol még az utolsó órákban is a versenyekre, hogy alvásra már nem marad ideje. Szobája ebben az időszakban teljesen átalakul „szalonná”.

Saját üzlet, Eb és vb

– Szerencsésnek mondhatom magam, mert a felkészülésemet támogatók segítik – Lukácsik Imre, Kiss Zsolt, Mastan György -, nélkülük nem is lehetne mindezt megvalósítani. Vallom, ha fejben eldőlt minden, kialakult az összkép, amit meg akarok valósítani, onnantól már könnyebben mennek a dolgok – mondta Norbi, aki minél több versenyre szeretne eljutni, mert a fodrász szakmában ez nagyon fontos. Norbi eredményeire már többen felfigyeltek, egyre több helyre hívják. Álma egy saját üzlet, no és az, hogy bekerüljön a magyar válogatottba, kijusson a fodrász Eb-re és vb-re, de addig is készül az októberi balmazújvárosi versenyre, majd azt követően a decemberi budapesti mesterbajnokságra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.