- hirdetés -

Szeptember 5-6-án megkezdődik a bajnokság az asztaliteniszezők számára valamennyi NB osztályban. A PET-BAU ASE Orosháza elnöksége nagy várakozással tekint a szezon elé.

Teszi ezt annak ellenére, hogy a korábbi évekhez viszonyítva több tényező is hátráltatta a bajnoki felkészülést. A szűkös anyagi lehetőségek miatt a felnőtt csapatot ismét az NB I osztályba neveztük, viszont az előző évvel szemben az utánpótlás játékosok a megyei bajnokság helyett vegyes lány – fiú csapatként a felnőtt férfi NB III-ban kapnak játéklehetőséget – tájékoztatott Bogdánffy Csaba szakosztályvezető.

– A felnőtt csapat kerete a korábbi ifi válogatott Kakuszi Lilla őrbottyáni kölcsönadásával minőségileg is gyengült, míg a tanulmányait kötelezettségeit Szegeden teljesítő  Szabó Mariann, Fuderer Dalma és Balogh Klaudia a szezon folyamán kevesebb edzésen tud készülni a feladatokra. Az ifi EB miatt Fehér Zsófia csak augusztusban kapcsolódott be a szakmai munkába, amit Csáki Rita irányított, akire természetesen továbbra is a csapat meghatározó játékosaként számítunk – emelte ki Bogdánffy Csaba.

Az orosházi lányok őrzik első helyüket a bajnokságban (Fotó: Kecskeméti Krisztina
Az egyesület vezetése bízik abban, hogy a versenyzők teljesítik a kitűzött célokat (archív fotó: Kecskeméti Krisztina

Megtudtuk, a sorsolás sem fogadta kegyeibe együttesüket, hiszen az őszi szezonban egyedülállókét csak két hazai mérkőzésre kerül sor a többi találkozóra utazni kell a játékosoknak. Ráadásul szeptember 6-án, az első fordulóban lesz az Eger – ASE rangadó, ami az erőviszonyokat tekintve jelentősen befolyásolja a bajnokság végkimenetelét. A játékosok jelenlegi felkészülési szintje 70-75% körüli, a teljes formába hozáshoz még legalább két hétre van szükségük. Az Eger elleni szezonnyitón szeretnének olyan eredményt elérni, ami után megmarad az esélyünk a bajnoki cím megszerzésére.

Szintfelmérés Szekszárdon

Az NB III-ban elsősorban a két ifi játékos Séllei Anett és Benkő Anett lehet a csapat erőssége, akik az előző évekhez hasonlóan  az NB I-ben is kapnak játéklehetőséget, mellettük a három reményteljes újonc Varga Bernadett, Hudák Dorina és Molnár Levente szerepelhet. A csapat indításának egyetlen célja, a helyezéstől független tapasztalatszerzés, a sportszakmai fejlődésük biztosítása.

A felkészülési szint felmérését jól szolgálta a szekszárdi nemzetközi utánpótlás „Tolnagró” Kupa és a Statisztika utánpótlás évadnyitó versenye. Szekszárdon Fehér Zsófia Orosz Sárával (Szekszárd) megnyerte a csapatversenyt, egyéniben viszont nem került a főtáblára, míg a fővárosban párosban a nyolc közé kerültek, egyéniben viszont a dobogó harmadik fokára állhatott. Sajnos játékán jól látszott a késői kezdés, ami főleg kondicionális téren volt kézzel fogható. Mellette még a két ifi Benkő Anett és Séllei Anett került a főtáblára.

– Bízunk benne, hogy a kedvezőtlen előjelek ellenére teljesíteni tudják versenyzőink azokat a  célokat, melyeket az egyesület vezetése meghatározott az őszi versenyekkel kapcsolatban – emelte ki a szakosztályvezető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.