- hirdetés -

Ha érzel magadban némi kihívást és ügyességet, akkor magad is elkészítheted az ország tortáját. Felkutattuk a receptet és az elkészítés módját.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete nyolcadik alkalommal hirdette meg az ország tortája pályázatot. Idén a benevezett 39 torta közül a szakmai zsűri három fordulós értékelése után a pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltorta, Szó Gellért salgótarjáni cukrász alkotása nyert. A nyertes torta a rendkívül zamatos magyar sárgabarack, a mandula, a csokoládé és a karamell kombinációjával alkot harmonikus ízkombinációt, egy kis sárgabarack pálinkával megbolondítva. A tortát fogyaszthatják gyerekek is, hiszen a pálinkának csak a finom zamatát fogják érezni.

A receptet, mely csütörtöktől nyilvános és az elkészítés módját megtalálod ide kattintva. Ugyanitt Magyarország cukormentes tortájának, a Barackos buboréktorta receptjét is megleled.

Ha mégsem vállalkozol arra, hogy elkészítsd az országtortát, augusztus 20-tól országszerte, így Orosházán is, megvásárolhatod a finomságot. Az árusító cukrászdák listáját itt található.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.