- hirdetés -

Elővigyázatosságból visszahívta a boltokból a kétliteres szénsavmentes ásványvizének két sorozatát is az egyik legnagyobb hazai forgalmazó, az Aquarius-Aqua.

Az Aquarius-Aqua július közepén hívta vissza a 2016. május 21-i és 2016. június 10-i minőségmegőrzési idejű kétliteres szénsavmentes ásványvizeket – írja a hvg.hu.

A lépésre elővigyázatossági okokból volt szükség. A nagykereskedelmi cég arra kérte a boltosokat, hogy az érintett termékeket haladéktalanul vegyék le a polcokról. Az Aquaris-Aqua termékei közé tartozik a Veritas Gold és az Aquarius ásványvíz-márka is.

Az Aquarius-Aqua a portállal a visszahívás okáról azt közölte: „Az Aquarius kútból nyert szénsavmentes ásványvíz terméknél, az utólagos kontrollvizsgálatok során azt tapasztaltuk, hogy néhány mutatószám megközelítette az előírt, illetve engedélyezett határértékét, ezáltal elővigyázatossági okokból, – szem előtt tartva fogyasztóink egészségét, illetve az extrém hőmérséklet feltételezhető hatásait – a leközölt lejárati időkkel gyártott termékeket visszahívtuk.”

A társaság egyúttal jelezte, hogy a cég 2006 óta működtet tanúsított minőségbiztosítási rendszert, melynek része a HACCP, azaz az élelmiszerbiztonsági kockázatelemzés. A cég minőségellenőrei óránként vizsgálják a termékeket.

„Termékeinket minden technológiai lépésben vizsgálunk, az érvényben lévő jogszabályoknak megfelelő gyakorisággal akkreditált laboratórium is ellenőrzi a termékeink analitikai, mikrobiológiai megfelelőségét. A rendszerünkben az is szerepel, hogy visszamenőleg is ellenőrizzük megőrzött mintáink alapján” – áll a társaság válaszában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.