- hirdetés -

Újabb 5 millió forintot osztottak szét a városi költségvetésből. Most már nincs olyan egyesület, aki ne kapott volna valamennyi összeget.

A Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága keddi ülésén döntöttek többek között arról, hogy mely sportegyesületek kapnak póttámogatást. A támogatási igényeket még tavasszal benyújtó egyesületek között először 30 millió, majd 70 millió forintot osztott szét a bizottság, de már akkor tudott volt, hogy ez az összesen 100 millió forint csak egy része az igényeknek. A képviselő-testület többsége az idei költségvetésben összesen ennyit szavazott meg sportra, de már akkor jelezték, ha a pénzügyi helyzet engedi, lehetőség lesz még újabb támogatások elosztására.

Erre nyílt lehetőség júniusban, amikor a testület a költségvetés módosításában 5 millió forintot szavazott meg az eddig kiosztott 100 millió mellé. Ezt az összeget osztotta most el a bizottság. Lövei Ferenc (Fidesz) bizottsági elnök elmondta, azon klubok vezetőivel, akik póttámogatást kértek, előzetes egyeztetés történt.
– Elsősorban arra törekedtünk, hogy minden olyan sportszervezet, amely igényt nyújtott be, kapjon támogatást. Ezt sikerült elérni, a mostani döntéssel már minden egyesület és klub részesült önkormányzati pénzügyi támogatásban – fogalmazott Lövei Ferenc. Hozzátette, az eddigi eredményességet és a jövőben várható sport eredményeket figyelembe véve határozták meg az összegeket.

– Az igények most is jóval nagyobbak voltak, mint amennyi pénz rendelkezésre állt. Most is azt tudom mondani, mint korábban: amennyiben a költségvetés engedi, elképzelhető még további támogatás ebben az évben – mondta Bojtor István alpolgármester.

A kiosztott póttámogatások:

CONTACT Kick-Boksz és Thai-Boksz Harcművészeti Egyesület: 100 ezer forint
Erostyák Zoltán Ökölvívó és Szabadidő Sport Egyesület: 100 ezer forint
Orosházi Asztalitenisz Sportegyesület: 800 ezer forint
Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör 3 millió forint
Orosházi Sakk Egyesület: 200 ezer forint
Orosházi Toldi SE 300 ezer forint
Orosházi Úszó Egyesület: 200 ezer forint
REDANCE Hip-Hop CREW: 100 ezer forint
Szentetornyai Amazonok Női Labdarúgó SE: 200 ezer forint

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.