- hirdetés -

„Nagy harcos, nagy küzdő”, „Ott vagy nagyon Zsolti” – hozzászólások a közösségi oldalról ifj. Zsiga Zsolt legújabb sikeréhez. Csillebércen két orosházi vizsgázott magasabb övfokozatra, sikeresen.

Július 8-a és 12-e között Csillebérc adott otthont az IBK Nemzetközi Edzőtáborának, ahol magyar, holland, román és új-zélandi karatésok erősítették a szakmai színvonalat. Az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület tíz fővel vett részt a táborban, ahol ifj. Zsiga Zsolt és Olasz Attila vizsgázott magasabb övfokozatra.

A vizsga háromórás technikai erősítő résszel kezdődött, majd küzdelmekkel folytatódott. Második danra 40×1,5 percet, harmadik danra 50×1,5 percet kellett teljesíteni.
– Mindkét orosházi versenyző felkészülten, magas szintű technikai tudásról adott számot.  Zsolt a vizsga teljesítésével a legfiatalabb sensei lett Magyarországon a kyokushin karate sportágban, 19 éves folyamatos edzése és kimagasló versenyeredményei miatt engedte az Európai Vizsgabizottság előrelépni – tudtuk meg az orosházi klub vezetőedzőjétől, shihan Zsiga Zsolttól.

Olasz Attila és Ifj. Zsiga Zsolt mesterük, Zsiga Zsolt felügyelete mellett edz (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Olasz Attila és Ifj. Zsiga Zsolt mesterük, Zsiga Zsolt felügyelete mellett edz (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az övvizsgát sikeresen teljesítő orosházi sportolók elmondták, hogy komoly felkészülés után érkeztek a vizsgára, mely küzdelmes volt. Ahogy fogalmaztak, a munka nem áll meg, dolgoznak tovább az újabb előrelépésért, sikerekért.

Az O.K.K.SZ.K. első félévi utolsó megmérettetése a július 25-i IKO Sosai Európa-bajnokság lesz Romániában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.