- hirdetés -

Aszfaltozási munkák miatt szerdától korlátozásra kell számítani a 47-es főúton Telekgerendásnál. Csorvás és Orosháza között a kettős kanyarban megy félpályán a forgalom – itt időnként torlódik a forgalom.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatja a közlekedőket, hogy szerdán 16 órától péntek 16 óráig a 47-es főút Telekgerendási csomópontjában a becsatlakozó két csomóponti ágat – (Telekgerendás bekötőút (Kossuth utca), illetve a másik, a 44-es számú főútra rávezető 4411-es út csatlakozása) – aszfaltozási munkák miatt lezárják.

A beol.hu tájékoztatása szerint 47-es úton a főirányokban, a beavatkozás idejére a fél útpályát lezárják a szakemberek, emiatt a váltakozó irányú forgalmat jelzőlámpák irányítják. Ez idő alatt Telekgerendást a körülbelül 300 méterre lévő Petőfi utca 47-es számú főúti csatlakozásán keresztül lehet majd elérni.

Az érintett irányok lezárását, valamint a terelést táblák jelzik. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kéri az érintett szakaszon haladókat, hogy ezen időszak alatt fokozott figyelemmel és kellő óvatossággal közlekedjenek.

Csorvás belterületén szintén folyamatosan halad a 47-es számú főút felújítása, szakaszonként félpályás útzárral, felmart útfelülettel és bukkanókkal találkozhatnak a településen közlekedők. A Csorvás–Orosháza szakaszon több ponton jelzőőrök irányítják a forgalmat, a kettőskanyarnál pedig jelzőlámpa – torlódás a forgalmasabb időszakokban a lámpánál tapasztalható, gyakran két-három lámpaváltással sikerül csak keresztüljutni a félpályás útzáron a közlekedőknek. Előfordul, hogy egy-egy sofőr a lámpa piros jelzését figyelmen kívül hagyva beelőzi a várakozó kocsisort, ezzel balesetveszélyes helyzetet teremtve.

Mint ismert, Békés és Csongrád megyében megújul a 47-es főút. Csongrád megyében nettó 15,7 milliárd forintból újíttatja fel a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., a Békés megyei szakaszt pedig 8, 945 milliárdból – mindezt 85% uniós és 15% hazai forrás felhasználásával. A korszerűsítés várhatóan 2015 őszére fejeződik be. Addig kitartás!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.