- hirdetés -

A népszerű beszélgetős műsor következő vendége a Battonyáról Orosházára költöző SOS Gyermekfalu. Különleges rendezvényre számíthat az, aki kedden ellátogat a művelődési házba.

30 év után Orosházára költözik a battonyai SOS gyermekfalu. Milyenek a hétköznapok egy gyermekfaluban? Miért lett Barabás Évi, az RTL Klub riportere az SOS nagykövete? Mit üzen Gájer Bálint, Fonogram-díjas swing énekes Orosházának? Hogy élik meg a fiatalok a kikerülést a vér szerinti családból és miért lesz valaki nevelőszülő? – ezek és hasonló kérdések is terítékre kerülnek a következő Alma a fájától rendezvényen, melynek ezúttal az SOS Gyermekfalvak lesz a vendég.

A június 23-án, kedden 18 órától, a Petőfi Művelődési Központ Szokolay Sándor termében rendezett est vendége többek között: Németh Szabolcs, a battonyai gyermekfalu vezetője, Barabás Évi, az RTL Klub riportere és az SOS jótékonysági nagykövete, valamint József Imre, az SOS Gyermekfalu projektigazgatója.

– A rendezvényen személyesen hallgathatjuk meg nevelőszülők és az SOS-faluból kikerült fiatalok történeteit, de archív felvételről láthatjuk az alapítók közül a legendás nevelőszülőt, Darók Veronikát. Online jelentkezik Sebastian Wildbichler, – az SOS-Kinderdorf Imst – korábbi faluvezetője és Gosztonyi Gábor, a magyar SOS Gyermekfalvak ügyvezetője, majd az internet segítségével összekapcsolódik az orosháziakkal a kőszegi, a kecskeméti gyermekfalu és az SOS Kinderdorf Ims. A műsort az Orosházi Kodály Zoltán Gyermekkórus és az SOS Gyermekfalu egyesített karának előadása zárja – tájékoztatott a az Alma a fájától rendezvénysorozat házigazdája, az est moderátora Deák György.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.