- hirdetés -

Kiváló küzdelmeket hozott a berlini kontinensviadal, ahol az orosházi versenyző a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Május 30-31-én Berlin adott otthont a Kyokushin-Kan Európa-bajnokságnak, melyen nagyon erős mezőny gyűlt össze. A versenyt már a 2020-as olimpiai súlycsoportokban rendezték: a férfiaknál -65-től +90 kg-ig, öt kilónkénti súlycsoportváltással, a nőknél -60-tól +85 kg-ig öt súlycsoportban.

Magyarországot egy női versenyző, Herczeg Lilla képviselte, aki a második helyen végzett -60 kg-ban. A férfiaknál öt magyar sportoló mutathatta meg felkészültségét, -85 kg-ban két orosházi, Rábai Gábor és ifj. Zsiga Zsolt. Az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület beszámolójából megtudtuk, hogy Gábor a 7. helyen végzett, miután a négy közé jutásért az Európa-bajnok orosz Viktor Procenko ellen szenvedett vereséget bírói döntéssel.

Ifj. Zsiga Zsolt újabb nemzetközi kupát gyűjtött be (Fotó: egyesület)
Ifj. Zsiga Zsolt újabb nemzetközi kupát gyűjtött be (Fotó: egyesület)

 

Ifj. Zsiga Zsolt a nyolc között magabiztosan legyőzte a bolgárok „nagyágyúját”, Emil Stalevet (világbajnoki második helyzettett), a döntőbe jutásért az orosz Artem Semenov ellen kapott ki, így a harmadik helyen végzett a berlini Európa-bajnokságon. A többi magyar férfi versenyző a nyolc közé jutásért esett ki.

A következő megmérettetés július 8-án Romániában lesz, az utánpótlás és felnőtt kata Európa-bajnokság, ahol Zsiga Zsolt, Olasz Attila, Gottfried Sándor és Zsiga Bence képviselik majd az orosházi egyesületet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.