- hirdetés -

Folyamatosan halad a 47-es számú főút felújítása, időnként nehéz helyzeteket teremtve a közlekedőknek. Őszig biztosan munkagépekkel osztozunk a főúton.

Jelenleg két félpályás útzárral kell számolnia a főút Csorváson keresztülhaladó szakaszán a közlekedőknek, mindkét esetben jelzőlámpa irányítja a forgalmat. A kisvárosba érkezőknek sebességkorlátozásra, a felmart útra, valamint a településhatár közelében (az első keresztutcákig) a főúton kerékpározókra is készülnie kell, folyamatban van ugyanis a meglévő, de nagyon rossz állapotú kerékpárút átépítése. Emellett Csorvás átkelési szakaszán a középszigetek és parkolók burkolatát is átépítik.

A Békéscsaba–Csorvás közötti szakaszon szélesítési munkák vannak folyamatban, a Csorvás–Orosháza közötti szakaszon is folyamatos a munka, itt a két kanyar ívét korrigálják, és már építik a kerékpárút pályaszerkezeti rétegeit (védőréteg, útalap és aszfaltburkolat). Orosháza elkerülő szakaszán hídfelújítás és padkaépítés zajlik.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tájékoztatása szerint, a vállalkozó az építési ütemterv szerint halad a munkákkal. A kivitelezés alatt lévő szakaszon útszűkület, sebességkorlátozás, jelzőlámpás és jelzőőrös forgalomirányítás van érvényben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.