- hirdetés -

Csapatban lett újra aranyérmes Patyiné Bogdánffy Ágnes a Békéscsaba – Arad – Békéscsaba Szupermaratonon. Az orosházi testnevelő betegen is jól teljesített.

Május 16-17-én rendezték a Budapest Bank 18. Szupermaraton Kerékpáros és Görkori Túrát. A Békéscsaba – Arad – Békéscsaba, 200 km-es útvonalat idén közel 1200-an teljesítették futva, kerékpározva, vagy éppen görkorcsolyázva.

A női váltóban ismét volt egy orosházi. Patyiné Bogdánffy Ágnes tavaly is a Budapest Bank Békéscsabai AC versenyzőjeként indult, akkor megnyerték a csapatversenyt. Ági elmondása szerint a cél idén is ez volt.

A Táncsics gimmnáziumban testnevelőként dolgozó Ágit a verseny előtt sokszor lehetett látni a városban futni, készült a nagy megmérettetésre. Aztán május 16-án jött a békéscsabai rajt, és indult a 100 km-es versenyfutás Aradig, az idővel és az ellenfelekkel.

A győztes női váltó a dobogón. Ági jobbról a második. (Fotó: Patyiné Bogdánffy Ágnes/Facebook)
A győztes női váltó a dobogón. Ági jobbról a második. (Fotó: Patyiné Bogdánffy Ágnes/Facebook)

De innen már Ági meséli el, mi is történt.
– A felkészülés jól sikerült, jó erőben voltam. A verseny idején azonban egy kis gyomorrontás jelentett nehézséget, így az első nap csak 16,3 kilométert futottam. A többiek is kisebb nagyobb sérüléssel bajlódtak, így az első napot 8 óra, 9 perc 25 másodperces idővel, mindössze 1 perces előnnyel zártuk a másodiknak befutó női csapat előtt. A második nap már jobban voltam, így 19,2 kilométer volt az én adagom. A nagy meleg ellenére mindenki jól osztotta be az erejét, így a végére azért sima lett a győzelem, a 16 óra 32 perc 54 másodperces idő majdnem 10 perccel jobb a második csapaténál. Nagyon elfáradtam, sokat kivett belőlem a verseny, de a dobogóra azért könnyedén felmentem a többiekkel – mondta nevetve Bogdánffy Ági, aki társaival együtt megvédte címét.

A Budapest Bank Békéscsabai AC női váltójának tagjai: Koléner Viktória, Váczi Lili, Patyiné Bogdánffy Ágnes, Juhász Tünde, Szabó Krisztina.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.