- hirdetés -

Öt alkalmas előadássorozat keretében tájékoztatják a külterületen élőket és az idős embereket baleset- és bűnmegelőzés témakörben.

Az Orosházi Rendőrkapitányság az Egységes Szociális Központ Tanyagondnoki Szolgálatával közösen 5 alkalmas programsorozatot indított útjára: Életet az éveknek címmel. A program célja a külterületen élők, és az idős, magányos emberek tájékoztatása baleset- és bűnmegelőzés témakörben. Szerdán Kiscsákón várták az érdeklődőket.

Utcai faárusokról, álleolvasókról, önkormányzattól személyesen hozott segélyről, bajban lévő unokának pénzt kérőkről – többek között ezekről és más esetekről beszélt Kis Rozália rendőr főhadnagy, felhívva a figyelmet arra, könnyen bűncselekmény áldozatává válhatunk, ha hiszékenyek vagyunk.

A kiscsákóiak sok tanácsot kaptak Kis Rozáliától (Fotó: Dancsó József)
A kiscsákóiak sok tanácsot kaptak Kis Rozáliától (Fotó: Dancsó József)

Kis Rozália elmondta, gyakran találkoznak ilyen esetekkel, és a legtöbb esetben a csalók áldozatai idős emberek, ezért is fontos a tájékoztatás. – A résztvevők többsége előtt az említett estek már ismertek voltak, de akadtak olyanok, akiknek új dolgot is tudtam mondani. Bízom benne, ha minél többször hallják ezeket az eseteket, akkor kevesebben válnak bűncselekmény áldozatává. Fontos, hogy figyeljünk egymásra, erre is kértem a kiscsákóiakat – hangsúlyozta Kis Rozália.

Az előadás második felében a rendőr főhadnagy a kerékpárok kötelező tartozékairól, a közlekedési szabályokról, a láthatósági mellény használatáról is tájékoztatott, ez utóbbiból ajándékba is kaptak a kiscsákóiak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.