- hirdetés -

11. alkalommal rendezték meg az Aranymasnit, az akadályozottsággal élő fiatalok kulturális találkozóját.

A rendezvénynek otthont adó művelődési ház színházterme akadályozottsággal élő fiatalokkal, hozzátartozóikkal és orosházi diákokkal telt meg csütörtökön. Az Aranymasni találkozó az integrációs törekvések megvalósítására, bővítésére született 2005-ben. Célja egyrészt a megmérettetés, hisz a fellépő fiataloknak lehetőségük van arra, hogy bemutassák mindazt, mi mindenre képesek, másrészt alkalom adódik az ismerkedésre, barátságok kötésére is.

Különleges produkció

A rendezvényt szervező Vadvirág Esély Klub vezetőjétől, Tóthné Kiss Judittól megtudtuk, Békés és Csongrád megyéből 14 intézményből 153 fellépő 25 műsorszámot adott elő, többek között vers, színpadi játék, ének, modern és klasszikus táncprodukciók, illetve zenekari műsorszámok szerepeltek a palettán.

Idén különleges produkcióval készültek a vadvirágosok, a Körmöczi Zoltán pedagógus és az általa létrehozott Szó-köz zenekarral, – melyben a Tisza iskola diákjai szerepelnek – együtt léptek fel. Első közös előadásukról itt írtunk. A fiatalok és a felkészítőik hónapok óta lelkesen készültek arra, hogy mindenki felejthetetlen élményekkel térjen haza e rendezvényről. Sikerült is, hisz előadásukkal sokat adtak, megható pillanatokat szereztek.

A találkozón első helyezett lett a Mécses Szolgáltató Közösség Egyesülete Napsugár Gondozási Központ, Mezőberényből. Második helyen a derekegyházi Aranysziget Otthon végzett, harmadik a Vadvirág Esély Klub lett. Különdíjban a szegedi Makray Fogyatékkal Élő Gyermekek Nappali Intézménye részesült. Az Aranymasni keretében pályázatot is hirdettek, „Barátság, szerelem” témakörben, a beérkező 20 művészeti alkotás között volt rajz, festmény, hímzés, saját vers és fotó is.

A Vadvirág Esély Klub köszönetét fejezi ki a Tisza iskola pedagógusának, Körmöczi Zoltánnak, az általa vezetett Szó-köz zenekar diáktagjainak: Csiki Gergelynek, Szabó Juditnak, Czutor Ricsinek, Gombkötő Dávidnak és Benkő Balázsnak áldozatos munkájukért, valamint K. Tóth Lászlónak és Szilágyi Mihálynak, hogy zenei tudásukkal évek óta segítik munkájukat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.