- hirdetés -

Családias hangulatú séta és kötetlen beszélgetés volt a program a vakvezető kutyák világnapja alkalmából rendezett eseményen, szombat délután az Árpád-kertben.

Ismét kutyások gyülekeztek szombaton délután, ezúttal az Árpád-kertben. Hack János és kutyája, Tüttő vezetésével körsétát tartottak csakúgy, mint előző alkalommal, a Rákóczi utca – Huba utca – Könd utca irányban, amin mintegy harminc gazdi és kutyájuk vett részt. Jelen volt a a Szikhát kutyamenhely, az Orosházi Állatmentő Alapítvány képviselői is.

A séta után lehetőség nyílt beszélgetni Jánossal a vakvezető kutyákról általánosságban, és más munkakutyákról. A vállalkozó szelleműek teszteken mérhették fel kutyás ismereteinket. Jelen volt Réti Anita, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Orosháza Mélységi Ellenőrzési, Közterületi és Támogató Osztály rendőr főtörzsőrmestere és kutyája, Totya.

Séta után pihenő (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Séta után pihenő (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Bogdán György babérkoszorús mesterkiképző, az Orosházi Kutyaiskola kiképzője ismertette meg a közönséget a kilenc magyar kutyafajtával: a pásztorkutyák közül a puli, a pumi és a mudi, az őrzőkutyák közül a kuvasz és a komondor, a vadászkutyák közül pedig a  a rövid és drótszőrű magyar vizsla, az erdélyi kopó és a magyar kopó fűződik hazánk nevéhez. Az ismertető után páros kutyabemutatót láthattak egy dobermannal és egy németjuhásszal.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.