- hirdetés -

Idén 4. alkalommal  vett részt a csehországi Border War nemzetközi airsoftjátékon az orosházi SWAT SE, amely 9 fővel képviseltette magát.

A Prágához közeli katonai gyakorlótéren április 24-26. között rendezték meg a nemzetközi airsoftjátékot – az elképzelt háborús konfliktusban közel 3000 lelkes játékos vett részt a világ minden tájáról, de főnként Európából. A Border War több éve viseli az 500 fő feletti legjobb airsoft esemény címet, így az egyik legrangosabb külföldi játék, amelyen az orosházi SWAT SE évről évre részt vesz.

A 48 órás folyamatos harci szimuláció alatt hadi felszerelésben és valódi fegyverekhez megszólalásig hasonlító replikákkal küzdöttek a szembenálló felek, könnyű és nehézpáncélos járművek, és két szállító helikopter is bevetésre készen állt egész idő alatt.

Félig már civilben - a háromnapos Border War után készült a csoportkép a magyar versenyzőkről
Félig már civilben – a háromnapos Border War után készült a csoportkép a magyar versenyzőkről

Több ezer ember van elosztva egymással szembenálló kisebb-nagyobb frakciókra, ahol aztán a parancsnoki láncnak engedelmeskedve hajtják végre 3 napon keresztül a kapott utasításokat. A közös nyelv az angol, így kapják a parancsokat és kommunikálnak egymással. Minden évben reguláris hadsereg és lázadók állnak szemben egymással, kiegészülve zsoldosokkal, csempészekkel és civilekkel, utóbbiak egy faluközösségben laknak. A játék nem csak tisztán hadi, keverednek benne szerepjátékos elemek is, a faluval igyekszik mindkét oldal jóban lenni, így szerezve kiváltságokat.

Megállás, pihenés az idei rendezvényen sem volt, ugyanis a mintegy 40 négyzetkilométeres területen éjjel-nappal folyt a harc, még az ellenséges csapatok táborhelyei is sokszor támadás alatt álltak, nem könnyítve meg ezzel az ott éppen az ebédjüket fogyasztó vagy pihenőidejüket töltő századok dolgát.

Több sikeres küldetésben vett részt a hazánkat képviselő, közel 100 fős GOLF század. Összebarátkoztak a falubeliekkel, körözött személyeket térképeztek fel, többször is sikeresen szorították vissza a gerillák támadásait, mind a frontvonalon, mind őrségben. Vasárnap, utolsó küldetésként pedig feltérképezték a gerillák előretolt bázisát, majd a falut kitartóan védték a játék utolsó percéig.

Ebben a sportban nincsen versenyeredmény, vagy helyezett, a sikeres küldetések száma számít, és maga az élmény. A legnagyobb elismerés az, hogy a külföldi játékosok is maximálisan elégedettek voltak a magyar játékosokkal – derült ki az egyesület beszámolójából.

Aki az airsoft iránt érdeklődik az egyesület Facebook oldalát itt találja.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.