- hirdetés -

Hétvégén is dolgozik a 47-es főúton a kivitelező. A cél, hogy minél hamarabb, terv szerint július közepére elkészüljenek az útszélesítési munkálatokkal. 

Javában tart a 47-es számú főút felújítása – a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában a 47-es főút Békés és Csongrád megyei szakaszain Békéscsabától Hódmezővásárhelyig, valamint Algyő és Szeged között  több mint 60 km hosszon folyik a 11,5 tonnás burkolaterősítés, szélesítés és korszerűsítés.

A Békés megyei 34,4 km szakaszon a burkolaterősítési és szélesítési munkálatok mellett felújítják a MÁV vasúti felüljárót Szarvas–Mezőhegyes vasútvonal felett. Párhuzamosan a főúttal, a 28 km hosszan kerékpárút épül, beleértve a csorvási átkelési szakasz átépítését is. Korábbi anyagaink ide kattintva olvashatók.

Aszfaltoznak Csorvás és Orosháza között (Fotó: Rajki Judit)
Aszfaltoznak Csorvás és Orosháza között (Fotó: Rajki Judit)

– Jelenleg folyamatban van közműkiváltások elvégzése, az útcsatlakozások kiépítése, a jobb- és a baloldali szélesítések, az ívkorrekciók és a kerékpárút építése, a Csorvás belterületi szakaszon a parkolók, a buszöblök és a kiemelt szegélyek átépítése zajlik, illetve az Orosháza elkerülőn a kopóréteg aszfaltozása és a vasút feletti-híd felújítása – tudtuk meg Loppert Dánieltől.

A NIF kommunikációs vezetője hozzátette, időjárás függvényében a vállalkozók minden szombaton, esetenként vasárnap is végeznek szélesítési és aszfaltozási munkálatokat. Várhatóan július közepére befejeződnek a főút szélesítési munkálatai, ekkortól már jelzőőrös forgalomirányítás lesz, így gyorsabb lehet a haladás.

A 85% uniós és 15% hazai forrás felhasználásával megvalósuló fejlesztés 2015 őszére készül el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.