- hirdetés -

Albert Fruzsina még csak 15 éves, de már most tudatosan építi tánckarrierjét. Nagy álma, hogy felnőttként tudását továbbadhassa a gyerekeknek, itt Orosházán.

Három éve kezdte a táncot a most nyolcadikos Albert Fruzsina, ma már C osztályos versenytáncos. Több versenyen indult, egy országos bajnokság első helyét már magának tudhatja, jelenleg új táncpárjával gőzerővel készülnek az újabb megmérettetésekre.

jjjj
Albert Fruzsina

Egy kéthetes nyári tánc táborral indult a nagy szerelem. Aztán szeptemberben Fruzsina felvételt nyert a szentesi Szilver Tánciskolába, ahol jelenleg is táncol standard és latin táncot.  Magassága miatt rövid időn belül átkerült felnőtt korosztályba, párjával a 19 éves, Oláh Leventével elszántan gyakorolnak és készülnek. A fiatal lány hetente 2 kötelező edzés mellett hétvégente magánórákon vesz részt, ahol tovább csiszolják és finomítják a megszerzett tudást. A Magyar Táncsport Szakszövetség hivatalos tagja és versenykönyves versenyző.

Fruzsina elmondta, nehéz dolga van, hiszen nála idősebbekkel versenyez, akiknek pár évvel több rutinjuk és tapasztaltuk van:

– Felnőtt korosztályban versenyzek, mert magasságomhoz képest nincs velem egyidős fiú, vagy nem gondolja annyira komolyan a táncolást. Most a 19 éves Levente lett a párom, akivel próbatánc után kerültünk össze. Nehéz összeegyeztetni a próbákat, mivel ő Békésről jár át Szentesre, de szeptembertől valamivel könnyebb dolgunk lesz. Ennek ellenére kitartóan készülünk. Már két közös fellépésünk volt, az Eötvös bálon is vele táncoltam – osztotta meg a fiatal lány.

Fruzsina középiskolai tanulmányait a szentesi Horváth Mihály Gimnázium tánc szakán folytatja ősztől. Fiatal kora ellenére nagyon tudatos és elkötelezett a versenytánc iránt. Elmondta, ha a középiskolával végez, a Táncművészeti Főiskolán szeretne táncoktató végzettséget szerezni, és Orosházán tanítani. Emellett a középiskolában választott nyelvként oroszt fog tanulni, hiszen jelenleg a világ legsikeresebb táncosai, egyben példaképei orosz nemzetiségűek. És ha egyszer kijut Oroszországba, tud majd velük kommunikálni. A versenyeknek köszönhetően akár a világot is bejárhatja, jelenleg a szomszédos országokba jár versenyekre. A következő hazai megmérettetése június 20-án, Szegeden lesz.

Fruzsina elmondta, az átjárás és a magánórák mellett a táncruhák anyagilag nagyon megterhelőek, hiszem minden versenyre más-más ruhakölteményben lép színpadra. Jelenleg szponzorokat keresnek, aki segíteni szeretne a tehetséges táncosnak, az édesapával, Albert Péterrel a Facebook oldalán veheti fel a kapcsolatot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.