- hirdetés -

Az elődöntőben vezető helyről kellett feladnia Kárai Tamásnak a küzdelmet az autó hibája miatt.

Még alig telt el két hét a szezonnyitó szlovák futam után, ismét versenyautóba ült Kárai Tamás. A Magyar Rallycross Bajnokság hagyományos húsvéti futamát Máriapócson rendezik már évek óta. Nem csoda, hogy országszerte nagy az érdeklődés, hiszen a nemzetközi szinten is elismert pálya kedvelt mind a versenyzők, mind a nézők körében. Sőt! Ebben az évben a helyi szervezők némi változtatást is végeztek a nyomvonalán, melynek köszönhetően hosszabb murva- és egy a szabályok szerint kötelezően előírt joker szakasszal találkozhattak a résztvevők.

Az autocrossból átigazolt Kárai Tomi már jól ismeri a máriapócsi aszfaltcsíkot, de a versenyhétvége előtt még ő sem mert jóslatokba bocsátkozni:
– Élesben még nem mentem az új részen, de nagyon kíváncsi vagyok rá. Köztudott, hogy én szeretem a murvás részeket, hiszen hosszú éveket versenyeztem rajta, de ennek ellenére nagy koncentrációt igényel, hiszen a kör egésze adja ki a jó időeredményt és a helyezést.

Kárai Tamás jól megy a murvás szakaszon, most azonban nem sikerült befejeznie a versenyt (Fotó: Gréczi Zoltán)
Kárai Tamás jól megy a murvás szakaszon, most azonban nem sikerült befejeznie a versenyt (Fotó: Gréczi Zoltán)

Mindezek mellett viszont elkerülhetetlen, hogy egy megbízható autóval álljon ki a pilóta. Tominak nem volt szerencséje. Vasárnap az első előfutamot a váltó meghibásodása miatt fel kellett adnia, így csak a 12. helyről várta a folytatást. De mint tudjuk, nincs lehetetlen. Az orosházi pilóta megnyerte a hétfői második és a harmadik előfutamot és a harmadik helyen jutott az elődöntőbe.

– Kiss Pál Tomival kerültem az elődöntő első sorába. Bíztam az autóban és saját magamban is, hogy egy jó rajttal meglehet az első hely. A hétvége legjobb rajtját produkáltam és kb. egy autónyi előnyt szereztem fél kör alatt, melyet a murvás részen tovább növeltem. Jó kis csata bontakozott ki közöttünk egészen a második körig, amikor is az én Skodám ismét cserbenhagyott. Utólag visszagondolva, az év első máriapócsi versenye nem szokott nekünk jól sikerülni, de most sem pont nélkül jöttünk haza. Öt hét felkészülési időnk van a következő versenyig, ami Belgiumban egy világbajnoki futam lesz. A feladat adott, meg fogjuk oldani – mondta Kárai Tamás.

A bajnokság állása két futam után:

1.       Wieszt Jankó (Seat Cordoba) 54 pont
2.       Kárai Tomi (Skoda Fabia) 51 pont
3.       Alois Höller (Ford Focus) 50 pont

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.