- hirdetés -

Sikeres negyedévet tudhat maga mögött Orosháza és kistérsége véradás szempontjából.

Mint korábban megírtuk, visszavette a vérvételi tevékenység végzését az Orosházi Kórház január elsejével az Országos Vérellátó Szolgálattól. Újra a véradó állomás fogadja a véradókat, helyi szakemberekkel Orosházán. A hely tehát ismét a megszokott, és régi a véradási intenzitás is, városunk mindig is élen járt a megyében, ezt igazolják az első negyedév adatai is.

Január 8-án húsz véradó adott vért a véradó állomáson (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Továbbra is várják a véradókat (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– A 11. hétig vállalt donorszámunk 610, ezzel szemben a megjelentek száma 682 fő volt, köztük 51 új véradó. Eddig 23-szor vártuk a segítőket, és várjuk a jövőben is. Hálás köszönetünk mellett igyekszünk önzetlenségüket apró ajándékokkal, gyopárosi fürdőbelépővel meghálálni – tájékoztatott Tóth Zoltánné, a Vöröskereszt megyei vezetője.

Megtudtuk, a véradók többsége férfi, a véradások helyszíne nagyrészt a véradó állomás, évente csak néhányszor várják külső helyszíneken a segítő kezet nyújtókat. A donorokat meghívóval igyekeznek véradásra invitálni, a kérés szerencsére mindig nyitott fülekre talál és rendszeresen jönnek a véradók.

Az Orosházi Kórház vérdepót működtet, ami azt jelenti, van egy állandó vérkészlet, ebből biztosítják az osztályok kérésére a szükséges mennyiségű és megfelelő vért – leginkább műtétekhez.

Legközelebb március 26-án, csütörtökön és március 31-én, kedden 8 órától 12 óráig lehet vért adni a véradó állomáson (Könd utca 59.).

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.