- hirdetés -

Évek óta sikert-sikerre halmoz Kárai Tamás. A háromszoros autocross Európa bajnok folytatja menetelését, idén azonban egy fővel bővült a csapat. Kisebbik lányát, Ginát is megfertőzte az autósport, így már ketten képviselik a Kárai családot az idei Országos Rallycross Bajnokságon.

Tomi 2015-ben a tavaly már kipróbált és jól bevált utat viszi tovább. A magyar közönség hét hazai rendezésű viadalon is láthatja majd a Skoda Fabiaval versenyző orosházi pilótát. Az idei cél nem kevesebb, mint, a dobogó legmagasabb foka, hiszen ez a cím, még hiányzik a repertoárból. Emellett a külföldi szereplés sem marad el, mely szintén a rallycrosshoz kötődik.

– A Skoda Fabia elkészült az első versenyhétvégére. A Slovakiaringen kezdünk, mely egy teljesen új pálya nem csak nekem, hanem minden ellenfelemnek is. Bármennyire is furcsa, szeretek ismeretlen nyomvonalon versenyezni, mert egyenlőek az esélyek és még izgalmasabb futamok várhatók. Sok szabálymódosítás történt, így többször lesz alakalmunk összecsapni egymással, de ez a lényeg, hogy autózzunk. 18 nevezés étkezett a SuperCars kategóriába, ami több mint eddig bármelyik szezonban volt – mondta Tamás a hétvége előtt.

A tapasztalat az egyik oldalon már megvan, de mindez hogyan kamatoztatható, adható át a fiatalabbaknak? Kárai Gina évek óta figyeli édesapját a pálya széléről. Régóta tervezgette, hogy egyszer ő is az aszfaltcsíkon száguldozik majd. Az idő most jött el és a junior kupában egy Suzuki Swifttel megkezdheti szereplését.

– Az első évemben szeretnék megtanulni versenyezni, megismerni belülről is a pályákat, szokni az autózást, és hogy többen megyünk egyszerre. Álmomban már sokat vezettem és versenyeztem, de tudom, hogy még sok gyakorlás és tennivaló vár rám. Az első versenyen balesetmentesen szeretnék célba érni. A teszten láttam, hogy a többiek nagyon gyorsak. Igyekszem mielőbb felzárkózni hozzájuk – fogalmazott az ifjú autóversenyző.

Március 21-22-én a Slovakiaringen láthatjuk az idénykezdést, mely sok izgalmat és csatát tartogat a résztvevők és a nézők számára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.