- hirdetés -

Folytatódik a 47-es számú főút Békéscsaba és Orosháza közötti szakaszának felújítása – március 16-tól indul az Orosháza elkerülőn lévő vasúti-közúti felüljáró híd felújítása.

Hamarosan folytatódnak a padka-, valamint az útburkolat-szélesítési munkálatok a 47-es számú főút Békés megyei szakaszán – a munkagépek már felsorakoztak az út mellett. Tavaly nyár végén indult a nagyszabású munka, melynek keretében 60 km hosszan szélesítik és erősítik a főutat Csongrád és Békés megyében. Orosháza és Békéscsaba között is megerősítik az útburkolatot, így ellenállóbb lesz a nehézgépjármű-forgalommal szemben, továbbá korrigálják az éles íveket, és kerékpárút is épül.

(Fotó: Rajki Judit)
A felújítás miatt sok fát kivágtak, az ígéretek szerint csaknem 1800 másikat ültetnek majd (Fotó: Rajki Judit)

– Március 16-ától indul az Orosháza elkerülőn lévő vasúti-közúti felüljáró híd felújítása, ekkortól félpályás útlezárás lép érvénybe, váltakozó irányú jelzőlámpás irányítás mellett közlekedhetnek az autósok. Március végén az aszfaltburkolat építését előkészítő marási munkálatok kezdődnek el, a közlekedőknek útszűkülettel, félpályás lezárással, jelzőőrös forgalomirányítással és 40 km/órás sebességkorlátozással kell számolniuk – tájékoztatott Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kommunikációs vezetője.

A főút mellett sorakozó fákat az elmúlt időszakban mind kivágták, erre padkaszélesítés, vízelvezető árok kialakítása, valamint a kerékpárút építése miatt volt szükség – ez utóbbi a közműkiváltások után, várhatóan áprilisban indul. Loppert kiemelte, a növényzetet a beruházás keretében pótolják.
– A Békés megyei szakaszon 369 darab fát, és 14 ezer 569 cserjét ültetnek majd, míg a Csongrád megyei szakaszon 1394 fát, és 18 ezer 270 cserjét.

Békés megyében közel 9 milliárdból 34,4 km hosszan újul meg a 47-es főút – a korszerűsítéssel várhatóan 2015 őszén végeznek a kivitelezők. Kapcsolódó írásaink ide kattintva.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.