- hirdetés -

Országszerte megújul a földhivatali informatikai infrastruktúra – három napra, az átállás idejére leállaz orosházi földhivatal.

Az Orosházi Járási Hivatal Járási Földhivatalában március 12-én (csütörtökön), 13-án (pénteken) és 16-án (hétfőn) szünetel az ügyfélfogadás a földhivatali adatbázis Integrált Nemzeti Ingatlan Kataszterbe való felvétele miatt.

Megújul a földhivatali informatikai infrastruktúra és a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet nyilvántartása. A célként megfogalmazott ingatlan-nyilvántartási adatok magas szintű rendelkezésre állását, az ingatlan-nyilvántartási vagyon adatainak védelmét, pontosságát és a jelentkező adatigények automatikus kiszolgálását a Földmérési és Távérzékelési Intézetben (FÖMI) kialakítandó számítógép központ biztosítja a jövőben. Az új, korszerű és költségtakarékos üzemeltetésű központ üzembe állítása kiváltja az eddig földhivatalonként földrajzilag elkülönült, különböző telephelyen üzemeltetett informatikai rendszereket.

Az Ady utca 9. szám alatt található orosházi földhivatal március 12-16. között áll át, ez idő alatt a földhivatali adatbázis nem lesz elérhető, emiatt az ügyfélfogadás is szünetel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.