- hirdetés -

Teljesen magyar tulajdonú cégként tevékenykedik az egykori Vas-Műanyag utódjaként az OVM-Karsai Zrt Orosházán. A Gyártelep utcai üzemben a nehézségek ellenére folyamatos a munka, a Suzuki, az Audi, a Ferrari és a Porsche is vásárol tőlük műanyagipari termékeket.

– 2014 ugyanolyan kemény volt, mit a korábbi évek, de nem is vártunk mást. A terveinket nem tudtuk maradéktalanul teljesíteni, de az eredményességünket megtartottuk, ami komoly eredmény a mi területünkön. 2015-ben a fejlesztések mellett az árbevétel növelése lesz az elsődleges cél – adott gyors értékelést Erdélyi Erika vezérigazgató.

Az üzletágakat tekintve az élelmiszeripari részesedés csökkent, viszont az autó- és az elektronikai ipar megrendelései nőttek. Ez az átrendeződés tovább folytatódik 2015-ben is, ezért a cég ebbe az irányba fejleszt.
– Elsősorban a vágó formázó üzletágunkat kívánjuk erősíteni, ez a piaci terület több eredményt hozhat. Új gépek vásárlását is tervezzük, ami egyben technológiai fejlesztéssel is jár majd. Ehhez pedig épületrekonstrukció is kapcsolódik, a jelenlegi gyártócsarnokainkat szeretnénk úgy optimalizálni, hogy a technológiának jobban megfeleljen – fogalmazott Erdélyi Erika.

2015-ben az árbevétel növekedése a cél az OVM-Karsai Zrt-nél (Fotó: Rajki Judit)
2015-ben az árbevétel növekedése a cél az OVM-Karsai Zrt-nél (Fotó: Rajki Judit)

Az élelmiszeripari oldalon tapasztalható csökkenést egyrészt a nagyon erős konkurencia, másrészt a belföldi kereslet csökkenése okozza. Ez évek óta tapasztalható, és mivel jelentős import késztermék áramlik be az országba, a hazai tejipari vállalkozások is piacot veszítenek, ezzel pedig a megrendelt tejes-, tejfölös-, joghurtosdobozok iránti igény is csökken. Ezért az autóiparra koncentrálnak.
– Nem beépülő alkatrészeket gyártunk, hanem az alkatrészek gyártásközi és szállításhoz szükséges logisztikai tálcáit csináljuk. A Suzukitól az Audin keresztül a Ferrari és a Porsche is megrendelőnk, de beszállítói vagyunk az orosházi Linamarnak is – tette hozzá a vezérigazgató.

Az OVM-Karsai Zrt-nél jelenleg 96-an dolgoznak, a tervezett fejlesztések megvalósulása után, az ehhez szükséges néhány fővel tervezik bővíteni a dolgozói létszámot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.