- hirdetés -

Nem mond le posztjáról és vitatja a rá kiszabott bírói ítéletet Baranyi István.

A Gyulai Törvényszék február 26-án másodfokon, jogerősen bűnösnek találta, és kétmillió forint pénzbüntetésre ítélte dr. Baranyi Istvánt, Pusztaföldvár fideszes polgármesterét – írtuk meg lapinformációk alapján vasárnap este.

A polgármester rövid interjút adott a témában a Likefestoon portálnak, ahol kijelentette, nem lesz időközi választás Pusztaföldváron és a Kúriához fordul jogorvoslatért, mivel véleménye szerint a bírói ítélet szakmailag nem megalapozott

Az eljárás 5 éve húzódik, és egy az iskolában történt fűtéskorszerűsítés, kivitelezési elszámolása kapcsán indult.
– Egy 12 milliós beruházásról beszélünk, melyben a kivitelező szakszerű, a műszaki ellenőr által is megfelelő munkát végzett. Az egész ügy abból indult, hogy az egyik testületi ülésen a jegyző kifogásolta a kivitelezés költségének összegét, mondván ennél olcsóbban is meg lehetett volna csinálni – részletezte az előzményeket a polgármester.

Kiemelte, az iskolában azóta is hibátlanul működik a rendszer, az ítélet miatt pedig szerinte nem kell lemondania, mivel a pénzbüntetés nem számít priusznak, és a Kormányhivatal sem tapasztalt sorozatos jogsértést az önkormányzat részéről – írja a Likefestoon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.