- hirdetés -

Több mint 45 milliárd forintos árbevétel és közel 2300 munkavállaló. Ez a Linamar Hungary Zrt. 2014-es éve számokban. Emellett új csarnok építését is tervezik Orosházán.
A legnagyobb orosházi foglalkoztató február elején adta át 5,3 milliárd forintos gépberuházását, így 2010 óta több, mint 20 milliárd forint értékben fejlesztettek. De itt nincs vége a további bővítésnek. – Ahhoz, hogy az autóipari területen az új megrendeléseinket teljesíteni tudjuk, szükség lesz további fejlesztésekre. Terveink közt szerepel egy újabb 20 ezer négyzetméteres csarnok építése Orosházán, amihez természetesen további létszámbővítés is kell majd – mondta Ivanics János vezérigazgató az Orosháza legnagyobb adózói számára rendezett ebéden.

A Linamar a folyamatos fejlesztésre és az oktatásra is nagy hangsúlyt fektet (archív fotó: Bruno Silva)
A Linamar a folyamatos fejlesztésre és az oktatásra is nagy hangsúlyt fektet (archív fotó: Bruno Silva)

A Linamar tavaly előrelépett az oktatás területén is. Aktívan részt vesznek a közép- és felsőfokú duális képzésben is, több főiskolával és egyetemmel is kapcsolatban állnak, a saját igényüknek megfelelő szakemberek képzését segítik. A cég mezőgazdasági gépeket gyártó részlegét komolyan érintette az ukrán válság, jelentős piacoktól estek el, amiket pótolni kell.

– Ennek első lépése volt, hogy az anyavállalatunkkal megvásároltuk az eddigi értékesítőnket Észak-Amerikában, így nagyobb háttérrel, műszaki, kereskedelmi és pénzügyi támogatással jelentősen lehet növelni az ottani értékesítésünket – zárta Ivanics János.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.