- hirdetés -

Az országban egyedülálló módon a Békés Megyei Kormányhivatal elindított egy internetes portált, amely a járási hivatalok munkájáról tájékoztat.

Az új weboldal a kormányablakok, hivatalok általános adatain, elérhetőségein, ügyfélfogadási rendjén túl arról is információt szolgáltat, hogy milyen események történtek a megye kilenc járásában – köztük az orosháziban. Nagy szerep jut az oldalon az ügytípusokkal kapcsolatos tájékoztatásnak is, a szükséges dokumentumokat az oldalról is le lehet majd tölteni, jelentősen csökkentve ezzel a személyes ügyintézés idejét.

Gajda Róbert
Gajda Róbert kormánymegbízott gyakran kattint a bekesijarasok.hu oldalra

– A közigazgatás átszervezésével a kormányzat alapvető célja egy ügyfélbarát, emberközpontú hivatali rendszer kiépítése, amelyben a lakosság könnyebben el tud igazodni, gyorsabban, gördülékenyebben tudja ügyeit intézni. Ezt a célt szolgálja a honlap is, amelynek már elkészült a mobilverziója is – tudtuk meg Gajda Róbert kormánymegbízottól. A tájékoztatás szerint a tartalmakat az illetékes hivatalok munkatársai töltik fel a felületre, így az információk szorosabban kötődnek az adott járások életéhez, és a legfrissebb tudnivalókat nyújtja a Békés megyeieknek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.