- hirdetés -

Orosházán is elindultak az ivóvízhálózatot érintő rekonstrukciós munkálatok. Jelenleg a Horváth Pap utcában dolgozik a kivitelező terv szerint jövő hét péntekig, majd a Lehel utca következik a hónap végéig.

Az egészségesebb ivóvíz biztosítása az ivóvízminőség-javító program célja, melyre megyénkben mintegy 35 milliárd forint pályázati forrás fordítható. Korábban már írtunk a programról, melynek keretében rekonstrukció is történik, a nem engedélyköteles munkálatok már Orosházán is elindultak. A kivitelezés a közterületen lévő, önkormányzati tulajdonú ivóvíz-bekötővezetékeket, valamint a vízmérő berendezés elhelyezésére szolgáló aknákat is érinti.

A Zombai utcán sorakoznak a csövek (Fotó: Rajki Judit)
A Zombai utcán sorakoznak a csövek (Fotó: Rajki Judit)

A rekonstrukciós munkálatok során többek között cserélik a régi azbesztcement csöveket, illetve a bekötővezetékeket is – korszerű, korróziómentes, rugalmas csövekre. Cserélik az altalaji tűzcsapokat is, Orosháza esetében 120 darabot. A szivacslövedékes hálózattisztítást lehetővé tévő csomópontok kialakítása már engedélyköteles, a csomópontokhoz mosatóaknák is kapcsolódnak.

– A munkálatok időszakosan vízhiánnyal is járhatnak, az érintett utcákban lakókat három nappal korábban értesítik, érdemes figyelni a postaládákat – hívta fel a figyelmet Kovács Péter Dávid, az Orosháza és Térsége Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás elnöke. Megtudtuk, az érintett szakaszokon napközben előfordulhat teljes útlezárás, ill. átmenetileg homokot, és földet tárolhatnak az utcákban. A munkák befejezése után a területet az eredeti állapotnak megfelelően helyreállítja a kivitelező.

A munkálatok nagy része márciusban indul, a tervek szerint augusztus végére kész lesz az Orosháza esetében eltervezett rekonstrukciós munka – tájékoztatott a társulás elnöke.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.