- hirdetés -

A Nicolás Muller Fotóművészeti Műhely 11 alkotójának mintegy 30 munkája látható szombat estétől az Amadeus kávéház falain. A klub új tagokkal és nagy tervekkel látott hozzá az idei évhez.

Arcok, sorsok, pillanatok, emberek. A kiállítás témáját a tárlat címe is jól tükrözi: Kaleidoszkóp – emberek. Hétköznapi történések és emberek úgy, ahogy egy fotós látja. Az emberábrázolás az egyik legnehezebb területe a fotográfiának – erre hívta fel a figyelmet megnyitóbeszédében Líbor Roland, a klub egyik tagja – ugyanakkor a különböző jellemek, életutak, hangulatok, a test egyedi formái és harmonikus kompozíciói rengeteg lehetőséget teremt a fotósnak, hogy alkosson.

Az új év apropóján bemutatták az új tagokat, valamint a mögöttünk lévő esztendőt is értékelte a fotó klub. Meglátásuk szerint 2014 sokkal csendesebben telt a klub életében, mint az azt megelőzőek.

Líbor Roland nyitotta meg a tárlatot (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Líbor Roland nyitotta meg a tárlatot (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Tagjaink közül többen más városokban folytatták tanulmányaikat, vagy munka miatt költöztek, ami egy ilyen kis csoportnál komolyan befolyásolja az események szervezését. Lépnünk kellett, hiszen azt akartuk, hogy a klubunk továbbra is a város kulturális életének felszínén maradjon, ezért új tagokat toboroztunk és a komoly terveket készítettünk a 2015-ös évre – hangsúlyozta beszédében Líbor Roland.

A Nicolás Muller Fotóművészeti Műhely tagjai január 3-án tárták a közönség elé munkáikat, melyek a hónap végéig díszítik majd az Amadeus Kávéház falait.

Kiállítók: Für Henrik, Hovanyecz Attila, Kiss György, Kulcsár Árpád, Líbor Roland, Monostoriné Hrabovszky Éva, Németh Gergő, Németh Szilárd, Rajki Tímea, Szendi Rózsa, Török Zsolt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.