- hirdetés -

A határidő december 31., a falugazdászoknál jelentkezzenek az érintett gazdák. Az eljárás a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagjainak ingyenes.

Január elsején lejárnak a régi őstermelői igazolványok. Azok a gazdák, akik 2009. január 1. és 2012. december 31. között váltották ki őstermelői igazolványukat, vagyis a régi típusú, zöld okmánnyal rendelkeznek, az év végéig keressék fel a falugazdászokat (amennyiben jövőre is őstermelői tevékenységet folytatnának). Fontos, hogy az új, barna színű igazolvány kiállítását december 31-ig kérelmezzék.

– Azért fontos, hogy az új igazolványok kiváltására még január elsejét megelőzően sor kerüljön, hogy egyetlen napra se szakadjon meg az őstermelői tevékenység folyamatossága, és ezért az érintett őstermelők keressék fel a falugazdászokat – mondta el az OrosCafénak az Orosháza és Térsége Gazdakör elnöke, Horváth József.

A csere azért szükséges, mert a mezőgazdasági őstermelői igazolványról szóló rendelet értelmében a 2009. január 1. és 2012. december 31. között kiváltott igazolványok 2015. január 1-től nem használhatók, végleg kikerülnek a rendszerből. Az igazolványok kiadását, érvényesítését, cseréjét 2014 elejétől a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) végzi, az eljárás a kamara tagjai számára ingyenes.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.