- hirdetés -

Tovább bővíti állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálati hálózatát a Magyar Államkincstár – Orosházán nyílt a 20. értékesítési pont ebben az évben.

Könnyebben és gyorsabban elérhető legyen az állampapírok befektetése – ezt a célt szolgálva nyílnak országszerte az új értékesítési pontok. Az Államkincstár erre az évre 24 értékesítési pont megnyitását tervezte – Orosháza a huszadik. Tavaly 10 helyen nyílt állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálat a megyei igazgatóságokon kívül.

Az orosházi pont nyitását pénteken ünnepi keretek között jelentette be dr. Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke, Orosháza korábbi polgármestere. A nyitáson részt vett, és elsőként babakötvényt kötött Simonka György országgyűlési képviselő, valamint Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke.

– A magyar állampapírok 100%-os hozam és tőkegaranciát jelentenek a befektetőknek, az értékesítési pontok célja, hogy minél több hazai befektető tudjon élni a lehetőséggel – emelte ki dr. Dancsó József, a kincstár elnöke. – Sok konstrukciót kínálunk, szélessé vált a paletta az elmúlt időszakban. Az egyik legfontosabb a babakötvény, ami a kisgyerekes családoknak nyújt biztos befektetési lehetőséget. Több 10 ezer ember nyitott már babakötvényt, az állományunk 9,3 milliárd forint. Országosan az állampapír portfóliónk 730 milliárd forintot tartalmaz, ami a teljes hazai befektetők 25%-át jelenti. Ebből is látszik, hogy a Magyar Államkincstár az állampapírok egyik legfontosabb forgalmazójává vált – ismertette az elnök.

Simonka György, Dávid Zoltán, dr. Dancsó József és Petróczki Zoltán Gábor sajtótájékoztatója az értékesítési pont megnyitásáról (Fotó: Melega Krisztián)
Simonka György, Dávid Zoltán, dr. Dancsó József és Petróczki Zoltán Gábor sajtótájékoztatója az értékesítési pont megnyitásáról (Fotó: Melega Krisztián)

Albert Péterné, a Magyar Államkincstár Békés Megyei Igazgatója kiemelte, az elmúlt években folyamatosan nőtt az állampapírok Békés megyei állománya.
– A megyei állomány jelenleg meghaladja a 10 milliárd forintot és a 865 ezer eurót. Megyénkben népszerű a prémium és a bónusz magyar államkötvény, a babakötvény tavaly december óta megjelent új konstrukciója szintén keresett.

Dávid Zoltán polgármester kiemelte, az értékpapír értékesítési pont olyan lehetőség, amellyel Orosházának élnie kell, hiszen így az orosháziak és környékbeliek sokkal könnyebben, helyben intézhetik az állampapírokkal kapcsolatos ügyeiket.

Az értékesítési pont a Szabadság téri kormányhivatal első emeletén érhető el, hétfő, szerda és csütörtöki ügyfélfogadással.  Az állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatokon – így az orosházin is – kizárólag bankkártyás fizetésre van lehetőség. Az állampapír vásárlás ellenértékének kiegyenlítése forint- és euró alapú bankkártyával, átutalással és pénzszámla terhére történhet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.