- hirdetés -

Orosháza turisztikai arculatának és koncepciójának megtervezése a cél. Ezért hívta életre a turisztikai kerekasztalt Fejes Róbertné alpolgármester.

A város idegenforgalmában szerepet játszó szolgáltatók, civil szervezetek, kulturális intézmények kaptak meghívást arra a tanácskozásra, amelyet november 24-én tartottak meg először a városházán. Az alpolgármester szeretné elérni, hogy a város jól körülhatárolt rövid, közép és hosszú távú célokkal rendelkezzen a turisztikai tervezéshez, a források elosztásához és a pályázatok előkészítéséhez.

– A város jövője, az itt élők és az itt működő szolgáltatók szempontjából is fontos kérdés, hogyan alakul Orosháza idegenforgalma. Szeretnénk tovább növelni a turisztikai bevételeinket, és itt nem csak az önkormányzat pénzügyeire gondolok, hanem az ágazatban dolgozókéra is. Hogy elérjük a célunkat, tovább kell javítani a vendégforgalmat, s ehhez komplex, elemeiben egymásra épülő kínálatra van szükség, s ahogy a turisztikai szakemberek is megfogalmazták, egyedi arculatot, egyedi kínálatot kell felmutassunk – mondta a tervekről Fejes Róbertné.

A hétfői turisztikai kerekasztal-beszélgetésen elkezdődött egy folyamat, a jelenlévők elmondták ötleteiket, véleményüket. A legtöbben egyetértettek azzal, hogy a fürdő önmagában kevés, bár építeni lehet rá, azonban színesebb kínálattal lehet csak megnyerni az utazó közönséget. A sportolási lehetőségek bővítésétől, a kulturális programokon át az állandó – helytörténeti és szakmai – bemutatókig, a gasztronómiától a gyerektáborokig sok minden felmerült az ötletek között.

Ugyanakkor a jelenleg problémának értékelt utazási lehetőségek, a Gyopáros és a belváros közötti közlekedési nehézségek és azok megoldási javaslatai is elhangzottak. A munka folytatódik, december 1-ig várja az alpolgármester a koncepcióalkotásban részt venni kívánók javaslatait, ötleteit, majd a beérkezett anyagok összefésülése is megkezdődik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.