- hirdetés -

Egy híján ötven vöröskeresztes véradóhelyszínen várja a véradókat a Magyar Vöröskereszt. Az apropó: a Véradók Napja. Pénteken elismeréseket adnak át.

Véradók-napi véradást szervez a Magyar Vöröskereszt, arra buzdítva, hogy ünnepeljük véradással november 27-ét. Országszerte 49 vöröskeresztes véradóhelyszínen lehet segíteni, Orosházán ma nem, decemberben azonban három alkalommal is lehet vért adni – tudtuk meg Tóth Zoltánnétól.

A Magyar Vöröskereszt Békés megyei igazgatója hozzátette, az idei központi véradók napi ünnepséget november 28-án, Keszthelyen tartja a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. Ezen a rendezvényen elismerik a sokszoros véradókat, a több éve a véradásszervezésben tevékenykedőket, a véradóbarát munkahelyeket is. Idén összesen 59-en vehetnek át elismerést, köztük az orosházi Jászai Lajos. A 155-szeres véradó az Egészségügyi Minisztérium által alapított ProVita-díjban részesül, mint a megyében a legmagasabb véradásszámmal rendelkező véradó.

Nem először kap egyébként orosházi véradó ilyen rangos elismerést, a térség véradói aktivitása kiemelkedő. Tóth Zoltánnétól megtudtuk, az év elején vállaltakat már meghaladták, az orosházi területen eddig 3051 fő jelent meg a véradásokon. – Új véradóink is vannak, 231 fő, a véradó eseményeink száma pedig 101 volt eddig – sorolta az adatokat az igazgató.

Az országos mutatók szerint az idei évben eddig 359 ezren jelentkeztek a Vöröskereszt által szervezett véradások valamelyikére, van, aki több alkalommal is. Az új véradók száma megközelíti az 50 ezer főt.

A Vöröskereszt új weboldalán megtaláljátok a pontos véradóhelyszíneket és időpontokat is, és ha szeretnétek, megoszthatjátok azt, hogy miért is lettetek véradók. Orosházán december 8-án, és 16-án 10 órától 14 óráig lesz véradás a szakrendelő 3. emeletén, az év utolsó napján pedig 8 órától 11.30-ig várják a véradókat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.