- hirdetés -

Nyitott fülekre talált a kérés a kórházban, januártól ismét megnyitja kapuit a véradóállomás.

Emellett egy országosan is kiválóan működő rendszert is megnéztek a képviselők az Orosházi Kórházban szerdán. Dr. Duray Gergő főigazgatóval több kérdésben is egyeztetett Tóth Zoltánné önkormányzati képviselő és Simonka György országgyűlési képviselő.

– Hadd kezdjem egy örömhírrel, hiszen amikor két évvel ezelőtt az akkori kórházigazgató bezárta a véradó állomást és átadta a vérvételt az országos szolgálatnak, nem értettünk vele egyet, hosszú ideig harcoltunk azért, hogy visszaállítsák a régi rendszert. Most azonban a lakossági igények alapján meg tudtunk egyezni főigazgató úrral, hogy 2015 januárjától ismét megnyitják a véradóállomást, és a helyi szakemberek fognak benne dolgozni – tájékoztatott a kórházi látogatásról Tóth Zoltánné.

Dr. Duray Gergő főigazgatóval egyeztetett Tóth Zoltánné és Simonka György
Dr. Duray Gergő főigazgatóval egyeztetett Tóth Zoltánné és Simonka György

A képviselők áttekintették a kórházi beruházás előrehaladását, és személyesen is megnézték a sürgősségi osztályon májusban bevezetett kanadai triage rendszert. Az orosházi szakemberek példaértékű programot állítottak fel, amelynek keretében a vitális paraméterek és az anamnézis alapján sürgősségi ellátási sorrendet állítanak fel az osztályra érkező betegek számára. Az orosházi gyakorlat országosan is kiemelkedő, ezért az itteni szakembereket is szeretnék bevonni az oktatásba.

– Jó volt hallani, hogy a sürgősségi osztályon bevezetett „osztályozó” rendszer olyan jól működik, hogy az itteni szakembereket felkérték, vegyenek részt az ország más pontjain is a kollégáik oktatásában. Azért dolgozunk, hogy a jövőben is folyamatos fejlődések részesei lehetünk a kórház vonatkozásában is – összegezte az orosházi képviselő.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.