- hirdetés -

Kiváló Magyar Tartalom címet nyert a Jövő Építők TDM által létrehozott turisztikai honlap.

A www.oroshaza-delbekes.hu oldal készítői Balatonfüreden, az eFestival keretében vették át a szakmai grémium által odaítélt 3. helyezésért járó oklevelet.

A Jövő Építők TDM pályázaton nyert forrást arra, hogy a térség idegenforgalmát segítendő létrehozzon egy weboldalt, bemutatva a látványosságokat, kikapcsolódási lehetőségeket, a települések fontos ismérveit. A június 5-től működő honlapon Dél-Békés 28 településének információi között kereshetnek kirándulóhelyet, a pihentető vagy aktív pihenéshez alkalmas turisztikai célpontot, akik érdeklődnek térségünk iránt.

Oklevelet ért a honlap
Oklevelet ért a honlap

A szakmában külföldi elismertségekkel is rendelkező kivitelező, az MKM Marketing Institute Kft. érdeme több annál, minthogy könnyen kezelhető, egyben tetszetős formában helyezte el az oldalon a 600 fotót és a 260 ezer karakterből álló egyedi tartalmat. A webfejlesztők egy mobilalkalmazással gazdagították az Orosháza és Dél-Békés Régió turisztikai honlapot, így a települések utcáit járva azonnal információhoz juthatnak a turisták a látnivalókról, turisztikai attrakciókról.

– Kiemelt jelentőséggel bír számunkra az eFestival „Kormányzat/Turisztika” kategóriájában elnyert 3. hely, hiszen olyan idegenforgalmi múlttal rendelkező települések előztek meg minket, mint Pécs, ill. Tata. A szakmai programokon való megjelenéseink és a versenyeken való részvételünk során egyre inkább azt tapasztaljuk, hogy közeledünk a kitűzött cél felé, miszerint Orosháza és Dél-Békés egyenrangú partnerként szerepelhessen több turisztikai desztinációval az országos palettán – mondta lapunknak az eredményt értékelve Kiss László projektgazda, a TDM menedzsere.

Simonka György országgyűlési képviselő a fejlesztés kapcsán elmondta, hogy a TDM-nek az a célja, hogy ajtót nyisson mindazon turisztikai szolgáltató számára, aki fejleszteni szeretne. A képviselő szerint a díjnyertes honlap új marketinglehetőségeket kínál a térség szolgáltatóinak, itt akár több napos, a térségre vonatkozó komplex csomagokat is kínálhatnak, a látnivalókat, attrakciókat és szálláshelyeket összefogva.

Mint megtudtuk, a most elismerést nyert honlap egy másik szakmai megmérettetésen is szerepel. A Magyar Marketing Szövetség által meghirdetett az „Év honlapja” versenyben két kategóriában is ringbe szállt az orosházi internetes felület. A mobil applikációt az online marketing megoldások és a turizmus kategóriában értékelik, míg maga a honlap a turizmus és az önkormányzati kategóriában szerepel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.