- hirdetés -

A most kezdődő uniós fejlesztési időszak elsősorban a gazdasági szférára épül. Dávid Zoltán polgármester minél több vállalkozást szeretne személyesen felkeresni, hogy jövőbeni terveikről egyeztessen a tulajdonosokkal, cégvezetőkkel.

A polgármester november 6-án a Linamarnál és a Woertz Hungáriánál járt.
– Azt látom, tapasztalom, hogy az orosházi cégek fejlesztésekre készülnek. Ez pedig mindenkinek jó. Ezért is szeretnénk a magunk eszközeivel segíteni abban, hogy a hamarosan megnyíló fejlesztési forrásokból minél több hasznosuljon Orosházán – fogalmazott Dávid Zoltán a csütörtöki találkozót követően. A Linamarnál Havasi Csabával, a cég európai alelnökével és Ivanics János magyarországi vezérigazgatóval találkozott a városvezető.

Az egyeztetésen Dávid Zoltán polgármester mellett az alpolgármesterek is részt vettek a Linamarnál (Fotó: Rajki Judit)
Az egyeztetésen Dávid Zoltán polgármester mellett az alpolgármesterek is részt vettek a Linamarnál (Fotó: Rajki Judit)

– Betekintést nyertem a cég jelenlegi működésébe. Képet kaptam arról, hogy a speciális termékeket előállító cégeknél bizonyos szakmacsoportokban munkaerőhiány van. Ebben a helyzetben előremutató megoldásnak tartom, hogy Orosháza legnagyobb foglalkoztatója partnerségben a Tisza Kálmán középiskolával részt vesz a szakképzésben. A cégvezetők tájékoztattak a jövőbeni nagyszabású fejlesztési terveikről is. Egyetértettünk abban, hogy a jövőben szorosabb kapcsolattartást alakítunk ki a cég és az önkormányzat között – tájékoztatott a polgármester.

A Woertz Hungáriánál a fejlesztési tervek mellett szintén előkerült a szakképzett munkaerő hiányának problémaköre. – A cégvezetők álláspontja, hogy munkaerő nélkül nem tudnak fejleszteni. Ez mindenképpen egy közös probléma, amit meg kell oldjunk. Első lépésben a munkaügyi központhoz fordulunk partnerséget remélve – összegezte a céglátogatások tapasztalatait Dávid Zoltán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.