- hirdetés -

Hétfői alakuló ülésén Zalai Mihályt választotta elnökének a Békés Megyei Közgyűlés. Az orosházi politikus megyei elnökké választása jelentős állomás abban a munkában, ami 2012-ben kezdődött az új választókerületi elnök koordinálásával.

Simonka György országgyűlési képviselő, választókerületi elnök két évvel ezelőtt arra hívta fel a figyelmet, hogy Orosháza érdekérvényesítő ereje alul marad más térségi vezető szerepet betöltő városokéhoz képest. A képviselő akkor úgy nyilatkozott: „meg kell erősítenünk Orosháza érdekérvényesítő képességét a térségben, a megyében és országos szinten is, hogy a térségnek járó fejlesztési forrásokból a lehető legtöbb érkezzen a körzetbe vállalkozások és intézmények támogatására, ezzel fellendítve a gazdasági növekedést, több munkahelyet és magasabb béreket elérve”.

Ezután kezdődött meg a tervezett munka, és ma meghatározó pozíciókat töltenek be orosházi szakemberek mind a közigazgatási, mind a döntéshozás rendszerében. Mint ismert, dr. Dancsó József a Magyar Államkincstár elnöke, Simonka György Fidesz frakcióvezető-helyettes, Zalai Mihály pedig a Békés Megyei Közgyűlés elnöke. Ezzel együtt javult a város lobbiképessége, amitől többen azt várják, hogy eredményesebben fog szerepelni nem csak az önkormányzat, de a vállalkozói kör is a különböző fejlesztési források lehívásában.

Sorra véve az elmúlt két év változásait, megkérdeztük Simonka Györgyöt, erre gondolt, amikor azt mondta, erősíteni kell Orosháza lobbierejét?
– Nagy utat tettünk meg mióta kitűztük magunk elé ezt a célt, s azt gondolom, a jelen állapot, ahova eljutottunk, óriási esélyt jelent az orosháziak számára. A város és a térség számára legfontosabb eredmény, hogy a baloldali kormányok regionális forráselosztási rendszere után a Fidesz-kormány a megyei közgyűlések koordinálásával helyezi ki az uniós források jelentős részét. Ismerve Zalai Misit, biztos vagyok benne, hogy akár a szabadideje terhére is megtesz mindent annak érdekében, hogy az orosháziak első kézből értesülhessenek az új lehetőségekről, ami minden itt élő és dolgozó ember, itt működő cég és szervezet közös érdeke – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.