- hirdetés -

Másfél héttel a helyhatósági választások után megalakul Orosháza új városvezetése. Élőben közvetítjük az eseményeket, írjuk a részleteket!

Október 12-én lezárult egy választásokkal, kampányokkal, ígérgetésekkel terhelt esztendő. Az új rendszer szerint a frissen megválasztott polgármester és képviselők 5 évre kaptak bizalmat, így 2019-ig döntenek majd a várost érintő ügyekben. Korábban elemeztük, mire számíthatunk a következő öt évben, cikkünk ide kattintva olvasható.

Mögöttem az utódom. Négy éve dr. Dancsó József tette le a polgármesteri esküt. Most ez vár Dávid Zoltánra is (Archív fotó: Kecskeméti Krisztina)
Mögöttem az utódom. Négy éve dr. Dancsó József (j) tette le a polgármesteri esküt. Most ez vár Dávid Zoltánra (b) is (Archív fotó: Kecskeméti Krisztina)

Kilenc nappal a helyhatósági választás után feláll az új városvezetés is, sűrű lesz a program október 21-én. Az evangélikus templomban ökumenikus áhítattal nyitják az új ciklust – 9 órakor. Majd 10 órától a Petőfi Művelődési Központ színháztermében ünnepélyes alakuló ülést tart a képviselő-testület, melyet élőben közvetítünk az OrosCafén.

Itt egyébként a helyi választási bizottság elnöke tájékoztat majd az október 12-i választás végleges eredményéről, és átadják a megbízóleveleket a kompenzációs listáról bekerült képviselők számára – az egyéni képviselők már korábban átvették a megbízó levelet. Végül az újonnan megválasztott polgármester és az önkormányzati képviselők is leteszik az esküt.

Délután, 13 órai kezdettel a ciklus első testületi ülését tartják a polgármesteri hivatal első emeletén. Az ülést mind a városi televízióban, mind az OrosCafén élőben közvetítjük, tartsatok velünk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.