- hirdetés -

Nem elég két választás között kritizálni, a fülkékből kell befolyásolni a politikát. Hiller István, az országgyűlés szocialista alelnöke Orosházán buzdított szavazásra, majd kedvünkért az esélyeket is elemezte.

Három sajtótájékoztatóval zárt kampányt a Magyar Szocialista Párt orosházi szervezete az elmúlt közel egy hétben. Október 4-én Gögös Zoltán, a párt alelnöke, október 7-én Demeter Márta országgyűlési képviselő, majd Hiller István érkezett városunkba.

A szocialista politikus a belvárosban buzdított szavazásra a csütörtök délutáni napsütésben azt hangsúlyozva: nem elég két választás között kritizálni a politikai döntéseket, vasárnap lehetőség nyílik arra, hogy a választók érdemben befolyásolják és meghatározzák a következő öt évet.
– Nagy reményekkel tekintünk a választások elé, jobb eredményt fogunk elérni országosan, mint 2010-ben, ami kellő alapot biztosít a magyar baloldal újraépítésére – fogalmazott Hiller. Országos kitekintőt is adott: szerinte a fővárosban 6-7 kerületben nyerhetnek, a főpolgármesteri poszt várományosát azonban szerinte nehéz megjósolni.

– A vidéki nagyvárosok közül Szegeden, Miskolcon, Salgótarjánban, Dunaújvárosban, Szombathelyen nyerhetünk. Billegő Nyíregyháza, ezeken a helyeken vagy a baloldalnak áll a zászló, vagy annyira rezeg a léc, hogy csak néhány tucat szavazaton múlik majd a siker – latolgatta az esélyeket a politikus.

Az orosháziakkal kapcsolatban úgy fogalmazott, fiatal, felkészült csapatról van szó, bízik győzelmükben.

Füvesi Sándor polgármesterjelölt ezt követően arról beszélt az oktatáspolitikával kapcsolatban, hogy mindenképpen kitartanak a Bursa Hungarica ösztöndíj mellett, melyhez megválasztásuk esetén csatlakozni fognak.

A sajtótájékoztatót lakossági fórum követte a Pártok házában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.