- hirdetés -

Dr. Dancsó József, a Magyar Államkincstár (MÁK) elnöke is tartott előadást azon a Szociális Szakmai Napon, amelyet szeptember 23-án hagyományteremtő szándékkal rendeztek meg Dél-Békés valamennyi szociális intézménye számára.

A térség egyik legkisebb települése, Pusztaottlaka, illetve az ottani Humán Szolgáltató Központ hívta életre a hiánypótló kezdeményezést. – A szakmai tapasztalatcsere mindannyiunknak jó lehetőség arra, hogy mások gyakorlatába betekintve jó példákat gyűjtsünk be. Az ellenőrző hatóságok szakemberei által tartott tájékoztatók pedig sokat segítenek abban, hogy az egységes értelmezés mellett mindinkább a jogszabályalkotók akarata érvényesüljön – ecsetelte a rendezvény jelentőségét Dávid Zoltán, aki mint a térség legnagyobb szociális intézményének igazgatója köszöntötte a résztvevő szakembereket.

Dr. DAncsó József (b2) a MÁK elnöke is előadást tartott a szakmai napon (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Dr. Dancsó József (b2) a MÁK elnöke is előadást tartott a szakmai napon (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A Békés Megyei Körös-menti Szociális Centrum szakemberei mellett további 20 intézmény munkatársai érdeklődtek a témákban szakértőnek számító Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal, a MÁK és a kormányhivatal szakembereinek színvonalas előadása iránt. A szakmai találkozón többek között részt vett Fejes Róbertné kistérségi irodavezető, aki mint mondta, azért lobbizik, hogy a kistérségi plusz normatívát ne vonják el, illetve az egyébként sikeresen működő térségi jelzőrendszer zöld utat kapjon a bővítéshez.

Valamennyi előadás közül dr. Dancsó József tájékoztatóját figyelték és jegyzetelték a legtöbben. A MÁK orosházi elnöke az eddigi ellenőrzéseken tapasztalt hibákra hívta fel a figyelmet, hogy a jövőben ezek elkerülhetők lehessenek.

A találkozó sikere után a házigazdák bíznak benne, hogy jövőre egy másik intézmény átvéve a stafétát, megrendezi a program folytatását.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.