- hirdetés -

Jótékonysági palacsintasütés az iskola támogatására, átadták a Rákóczitelepért Emlékplakettet, köszöntötték a legidősebbet és együttműködési megállapodást kötöttek – idén is mozgalmas volt a Rákóczi Fesztivál.

Három éve már, hogy fesztivállá nőtte ki magát a rákóczitelepi falunap. Szeptember 13-án a Rákóczi Vasas focipályán ismét együtt szórakozhattak a városrész lakosai. Az ünnepélyes megnyitón Dávid Zoltán képviselő köszöntötte a megjelenteket, beszédében kiemelte, egy ilyen napon a közösség megmutatja milyen összetartó.

A Rákóczitelepi iskola támogatásáért jótékonysági palacsintasütést szerveztek, a nap során több ezer darab készült a finomságból – sütöttek a Dél-Békés Mentőcsoport tagjai, és Simonka György országgyűlési képviselő is.
– Az iskola idén ünnepli fennállásának 85. évfordulóját, ennek apropóján merült fel az ötlet, hogy gyűjtést szervezzünk a tanulók számára. A befolyt összeget tanszerek és könyvek vásárlására fordítja majd az intézmény alapítványa – mondta Fejes Róbertné szervező.

A palacsinta Fotók: Kecskeméti Krisztina
Rengeteg palacsinta készült, a becsületkasszában pedig gyűltek a forintok (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Igazi falunap hangulat uralkodott a szombati rendezvényen, palacsinta és pörkölt illat lengte be a pályát. Számos programmal készültek idén is a szervezők, a hagyománynak megfelelően volt gasztroverseny, és kispályás focigála, ami most is az egyik legnépszerűbb volt.  A gyerekeknek légvár, népi játszóház, vetélkedők igazán aktív szórakozást jelentett, erre már csak ráadás, hogy ingyen kaptak vattacukrot. A programról részletesen itt írtunk.

A Rákóczitelepért Emlékplakettet Tokovics Józsefné kapta, aki 35 éven keresztül, egészen nyugdíjazásáig a település tanító nénije volt. Köszöntötték Rákóczitelep legidősebb lakosát is, a 94. életévében lévő László Istvánné Marika nénit.

A rendezvény keretében egymás támogatására és segítésére együttműködési megállapodást kötött az Esélyegyenlőséget Biztosító Alapítvány az Orosháza-Rákóczitelepi Általános Iskola Tanulói Támogatására, a Történelmi Gellértegyházáért Alapítvány, az „Őrizd a lángot” Alapítvány Orosháza és vonzáskörzete tűzvédelméért, a Védd a közszolgákat, a Dél-Békés Mentőcsoport, a Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvány, és a Dél-Békési Humán Szolgáltató Szociális Szövetkezet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.