- hirdetés -

Általános iskolás kora óta hódol szenvedélyének, azt mondja, soha nem gondol arra, ez volt az utolsó rendezvényük.

Néhány hete még a hajómodellezők nemzetközi megmérettetését szervezte, no és persze versenyzett is, a hétvégén már az orosházi repülőmodell pályán találkoztunk Nóbik Gyulával. Az élete a modellezés, évtizedek óta a mindennapjai része.

Nóbik Gyula mindig előre tekint (Archív fotó: Kecskeméti Krisztina)
Nóbik Gyula mindig előre tekint
(Archív fotó: Kecskeméti Krisztina)

– A repülőmodellekkel indult az egész még általános iskolás koromban, ma 74 éves vagyok, és még mindig imádom. A ’80-as években aztán jött a hajómodellezés is – először csak a versenyzés, később a megmérettetések szervezése is hozzákapcsolódott. Az Orosháza Városi Modellező és Sport Klub három fő szakággal működik: a repülő-, autó- és hajómodellezők egy nagy családot alkotnak, több mint negyvenen vagyunk jelenleg – mondta el Nóbik Gyula.

A versenyzésben inspirálja a küzdelem, és az, hogy szeret győzni. A jó rendezvények – azt mondja – szintén nagyon sok erőt adnak, az orosházi hajómodell versenyeket nemzetközi szinten is jegyzik, és elismerik.
– 1984-ben szerveztem először versenyt: autómodellezők mérték össze tudásukat, majd elindultak a kiváló helyszínt biztosító Gyopárosfürdőn a hajómodellezők seregszemléi. Utóbbira a világ élvonala érkezik minden évben városunkba, legutóbb a szakszövetség, a NAVIGA elnöke is eljött hozzánk, ez nagy megtiszteltetés – emelte ki a modellezők helyi klubelnöke, aki jelenleg a szeptember 20-i, csongrádi viadalra készül.

„Ezúton is köszönet Nóbik Gyula bácsinak a szervezésért.” – szól a hozzászólás a modellrepülőnap legutóbbi tudósításánál. Nóbik Gyula azt mondja: soha nem gondol arra, ez volt az utolsó rendezvényük. Tervez, szervez, versenyez tovább – ez az élete.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.